Στηρίζει τις διαδηλώσεις για την ελληνικότητα της Μακεδονίας το Δ.Σ. Αμαρουσίου
Κοινωνία

Στηρίζει τις διαδηλώσεις για την ελληνικότητα της Μακεδονίας το Δ.Σ. Αμαρουσίου

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου διεξήχθη σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, με θέμα το Μακεδονικό ζήτημα. Το Δ.Σ. κατέληξε σε ψήφισμα στήριξης των διαδηλώσεων υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

«Δεν μπορεί να υπάρξει υποχώρηση από την πάγια εθνική μας θέση, που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων», τόνισε σχετικά ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τη θέση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και προχώρησε στο ακόλουθο ψήφισμα:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Αμαρουσίου αντιμετωπίζουν με υπεύθυνο τρόπο όλα τα μεγάλα εθνικά ζητήματα.

»Η διαχείριση αυτού του κρίσιμου εθνικού ζητήματος της ονομασίας του γειτονικού κράτους των Σκοπίων απαιτεί υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

»Την ιστορική ευθύνη για την απόφαση που θα ληφθεί, την έχει η Ελληνική Βουλή.

»Σε αυτή την απόφαση δεν χωρά ο λαϊκισμός και η πατριδοκαπηλία, αλλά ούτε και ο εφησυχασμός απέναντι στον αλυτρωτισμό που εκφράζουν οι γείτονές μας.

»Δεν μπορεί να υπάρξει υποχώρηση από την πάγια εθνική μας θέση, που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το γειτονικό κράτος.

»Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να σεβαστεί τη βούληση του ελληνικού λαού όπως αυτή θα αποτυπωθεί μέσα από τη διενέργεια Δημοψηφίσματος.

»Εάν δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση τότε η ΜΗ ΛΥΣΗ είναι η καλύτερη σε μια περίοδο μέγιστης αδυναμίας τόσο οικονομικής όσο και ουσιαστικής παρέμβασης στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων».

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για τη Μακεδονία εγκρίθηκε παρόντων του προέδρου της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, Γιάννη Αθανασιάδη, και της προέδρου Φλωρινιωτών εν Αθήναις, Ελευθερίας Παναγιωτίδου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, εντός των ημερών θα διοργανώσει ανοικτή συγκέντρωση – συζήτηση των πολιτών για το Μακεδονικό ζήτημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet