Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου – Ενότητα: Βίοι… παράλληλοι;
Πολιτική

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου – Ενότητα: Βίοι… παράλληλοι;

Σαφείς αποστάσεις παίρνει η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόσυρση της εμπιστοσύνης του δεύτερου από τη δημοτική σύμβουλο της παράταξης Μαίρη Διακολιού, μέσω ανακοίνωσης (Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσύρει την εμπιστοσύνη του από τη Μαίρη Διακολιού), την οποία η ίδια χαρακτηρίζει στη σελίδα της στο facebook ως «κατάπτυστη».

Η ανάρτηση της Μ. Διακολιού στο facebook

Σε ανακοίνωση της παράταξης (Ενότητα: Δεν έχουν πρόβλημα πολιτικής κατεύθυνσης οι σύμβουλοί μας), αφού γίνεται λόγος για όσα έχουν γραφεί και «υπονοηθεί» και για κάποιους που «προσδοκούν» τη διάσπαση της παράταξης (ποιοι είναι αυτοί, άραγε;), αναφέρεται ότι «Οι πολίτες του Αμαρουσίου μας εμπιστεύθηκαν τον ρόλο της μείζονος μειοψηφίας αυτή τη δημοτική περίοδο, που θα τον ασκήσουμε αταλάντευτα και με συνέπεια, καλλιεργώντας κλίμα αλληλοσεβασμού και κατοχυρώνοντας την αυτονομία και τον διακριτό ρόλο της παράταξης απέναντι σε όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς» (η υπογράμμιση δική μας).

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και δείχνει ότι τα μέλη της Ενότητας μάλλον έχουν ενοχληθεί σφόδρα από την παρέμβαση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου, κάτι που εξάλλου η δημοτική παράταξη έσπευσε να καταστήσει ακόμη πιο σαφές, αφού, αμέσως μετά την παραπάνω εξέλιξη, τα επόμενα δελτία Τύπου που έφθασαν στα τοπικά ΜΜΕ αφορούσαν στην προσωπική στήριξη της κας Μ. Διακολιού (Λογοκρισία κατά της Μ. Διακολιού καταγγέλλει η Ενότητα) και στη συμμετοχή της σε συνάντηση του επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκη με τον νέο γενικό γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου (Με τον γενικό γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου συναντήθηκε η Ενότητα).

Η… ψυχρότητα στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι σχεδόν σίγουρο ότι -αργά ή γρήγορα- θα «πυροδοτήσει» εξελίξεις στο τοπικό πολιτικό σκηνικό και μοιραία, οι οποίες δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορους τους δημοσιογράφους.

Και το γράφουμε αυτό, γιατί το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ δεν «προσδοκά» να υπονομεύσει τη «συνοχή» και την «κοινή κατεύθυνση» καμίας παράταξης και ιδιαιτέρως της μείζονος μειοψηφίας, την ισχυρή παρουσία της οποίας (ανεξαρτήτως ποιας παράταξης την εκπροσωπεί) θεωρεί θεμελιώδη προϋπόθεση για τη Δημοκρατική λειτουργία ενός Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης, δεν «υπονοούμε τίποτε», αλλά καταθέτουμε, ανοιχτά και διάφανα, τη δημοσιογραφική εκτίμησή μας για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Αριστεράς στο Μαρούσι. Εκτίμηση η οποία μπορεί να διαψευστεί ή να επιβεβαιωθεί από τις εξελίξεις και σε κάθε περίπτωση τίθεται στην κρίση των αναγνωστών μας.

Και θα κλείσουμε με το εξής: Όταν κάποιος λαμβάνει μία προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο που αντιμετωπίζει έχει τρεις επιλογές: α) να ελέγξει τη σοβαρότητά της κι αναλόγως να λάβει τα μέτρα του, ώστε να αποτρέψει να συμβεί αυτό για το οποίο προειδοποιείται, β) να αγνοήσει την προειδοποίηση και να συνεχίσει “σα να μην τρέχει τίποτα” και γ) (το χειρότερο) να σπάσει στο ξύλο αυτόν που τον προειδοποίησε.

Αναλόγως της επιλογής που θα κάνει, θα… θερίσει και τα αποτελέσματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet