Τις πρώτες υποψηφιότητες του συνδυασμού Ενωμένο Μαρούσι ανακοίνωσε ο Γ. Καραμέρος
Πολιτική

Τις πρώτες υποψηφιότητες του συνδυασμού Ενωμένο Μαρούσι ανακοίνωσε ο Γ. Καραμέρος

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος παρουσίασε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 σε συνέντευξη Τύπου στον χώρο της Ελληνικής Κεραμικής, το όνομα, τις βασικές αρχές, αλλά και τις πρώτες υποψηφιότητες – συμμαχίες του ανεξάρτητου συνδυασμού του #Ενωμένο Μαρούσι. Σε μία εκδήλωση που μεταδόθηκε απευθείας με live streaming στο διαδίκτυο και παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων ο κ. Γ. Καραμέρος παρουσίασε τα τέσσερα πρώτα πρόσωπα που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού: Τον κ. Κώστα Βλάχο, δημοτικό σύμβουλο από το 2006 έως σήμερα και επικεφαλής του συνδυασμού Μαρούσι η πόλη μας στις εκλογές του 2014, την κ. Μαρία Καπασσά, χημικό – διδάκτορα βιώσιμης ανάπτυξης, την κ. Δέσποινα Μαχαίρα, φοιτήτρια με δράση σε ζητήματα προσβασιμότητας και προσπελασιμότητας της πόλης και τον κ. Αλέξανδρο Παπαχαραλάμπους, πολιτικό μηχανικό – υποψήφιο διδάκτορα στο ΕΜΠ με εξειδίκευση στον συγκοινωνιακό σχεδιασμό.

«Θέλουμε ένα Ενωμένο Μαρούσι, ανθρώπινο, πρωτοπόρο, φιλικό και αυτό είναι και το όνομά μας. Το σήμα μας είναι η Δίεση, που ετυμολογικά σημαίνει τη διαφυγή πέρα από την χρήση του συμβόλου ως hashtag. Επιλέγουμε τη διαφυγή από το παλιό και τις παραλλαγές του αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο. Την ανάδειξη νέων δυνάμεων και προοπτικών για ένα #Ενωμένο Μαρούσι, μια έξυπνη πόλη πρότυπο που εμπνέει τους κατοίκους της. Χωρίς κομματικές δεσμεύσεις» επισήμανε ο κ. Γ. Καραμέρος δίνοντας το στίγμα των αρχών, θέσεων και προτεραιοτήτων του συνδυασμού: «Στην πρωτοβουλία µαç συσπειρώνονται άνθρωποι µε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες. Βάζουμε πάνω από όλα αυτό που µαç ενώνει, το Μαρούσι! Θέλουμε με ισχυρή διοίκηση, χωρίς ηγεµονισµούç και διακρίσειç, με σχέδιο και αποτελεσματικότητα να κάνουμε μια επανεκκίνηση της πόλης στην οποία πρωταρχικό ρόλο και λόγο έχουν οι ίδιοι οι πολίτες. Βασική μας προτεραιότητά μας είναι η ποιότητα ζωής των κατοίκων, ο χώρος έξω από την πόρτα του σπιτιού μας: ο δρόμος, ο φωτισμός, η καθαριότητα, ο ελεύθερος χώρος. Το πρόβληµα του καθενόç είναι και δικό µαç πρόβληµα µέχρι τη λύση του. Με γνώση και εμπειρία, με ανθρωπιά και αφοσίωση να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες αλλαγές της καθημερινότητας και του περιβάλλοντος».

Ο κ. Γιώργος Καραμέρος καθόρισε τις επόμενες κινήσεις για το Ενωμένο Μαρούσι, με βάση τις οποίες κυριαρχούν οι καθημερινές επισκέψεις σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου, ενημερώνοντας και δίνοντας τον λόγο στους πολίτες. Αυτό θα γίνεται, όπως επισημάνθηκε, και μέσα από την ιστοσελίδα του συνδυασμού Ενωμένο Μαρούσι, enomenomaroussi.gr, όπου οι Μαρουσιώτισσες και οι Μαρουσιώτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται καθημερινά για τις δράσεις του συνδυασμού, αλλά και να αλληλεπιδρούν, συμβάλλοντας με τις ιδέες, την καθημερινότητα, τα προβλήματα και τις δυνατότητες που βλέπουν στη γειτονιά τους, συνδιαμορφώνοντας, όπως επισημαίνει ο συνδυασμός, το πρόγραμμά του.

Σημεία παρέμβασης του υποψηφίου δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Καραμέρου:

Τι θέλουμε

Μια δημοτική Αρχή που θα συνεργάζεται για ένα #Ενωμένο Μαρούσι με σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Επιδιώκουμε μια «έξυπνη» και «ανθεκτική» πόλη που θα εμπνέει. Μια πόλη – υπόδειγμα με προτεραιότητα τον χώρο έξω από την πόρτα του σπιτιού μας, τον δρόμο, τον φωτισμό, την καθαριότητα, τον κοινόχρηστο χώρο τηç γειτονιάς μας. Ένα #Ενωμένο Μαρούσι, ανθρώπινο, πρωτοπόρο, φιλικό. Να υποστηρίξουμε την εργασία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Να γεφυρώσουμε την ιστορία µε την πρόοδο, την εξέλιξη με την πράξη. Να αντιμετωπίσουμε με γνώση, εμπειρία ανθρωπιά και αφοσίωση τις δύσκολες αλλαγές της καθημερινότητας και του περιβάλλοντος. Για τα συμφέροντα των ανθρώπων που κατοικούν, εργάζονται ή επισκέπτονται το Μαρούσι. Για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Για τη ζωή και την εργασία στον τόπο µαç.

Το σύμβολό μας

Η δίεση ως όρος ετυμολογείται από την πρόθεση διά και το ρήμα ίηµι, που σημαίνει «διαφυγή». Επιλέγουμε τη διαφυγή από το παλιό, αλλά µε συγκεκριµένο, εφαρμόσιμο σχέδιο. Επιλέγουμε την ανάδειξη νέων δυνάμεων και προοπτικών για ένα #Ενωμένο Μαρούσι. Επιλέγουμε τη συνεργασία. Με ένα σύμβολο, Ενωμένο Μαρούσι.

Ποιοι είμαστε

Στην πρωτοβουλία µαç συσπειρώνονται άνθρωποι µε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες. Βάζουμε πάνω από όλα αυτό που µαç ενώνει, το Μαρούσι! Πιστεύουμε σε µια συµµετοχική τοπική αυτοδιοίκηση, όπου πρωταρχικό ρόλο έχουν οι πολίτες. Αλληλεπιδρούν και συμβάλλουν µε τιç ιδέες, την καθημερινότητα, τα προβλήματα και τιç δυνατότητες που βλέπουν στη γειτονιά τουç, προσδιορίζοντας και οι ίδιοι την κατεύθυνση του Δήµου. Με ισχυρή διοίκηση, χωρίς ηγεµονισµούç και διακρίσειç, δημιουργούμε έναν Δήµο για τον πολίτη. Χτίζουμε γέφυρες, όχι τείχη!

Σχεδιάζουμε τη δική μας πολιτική και εστιάζουμε στα συμφέροντα του τόπου µαç. Σε αυτή την προσπάθεια έχουν θέση όλες και όλοι που επιθυμούν να φτιάξουμε έναν Δήµο «ανοικτό» και χρήσιμο σε όλουç τουç πολίτες. Αφετηρία μας το σήμερα. Με γνώση του παρελθόντος, χωρίς να εγκλωβιζόμαστε σε αυτό. Βρισκόμαστε μπροστά στα προβλήματα, τις δυσκολίες του παρόντος, τις προκλήσεις και τις προοπτικές του αύριο. Αναγνωρίζουμε και κρατάμε τα θετικά, σχεδιάζουμε µε έμπνευση και γνώμονα το κοινό όφελος.

Πού στοχεύουμε
  • Να προχωρήσουμε μαζί, ανεξάρτητα από κομματικές σκοπιμότητες και δεσμεύσεις.
  • Με ανιδιοτέλεια, αίσθημα κοινωνικού χρέους και συλλογικής δράσης.
  • Με τη συμμετοχή όλων των πολιτών.
  • Με ισχυρή διοίκηση συνεργασιών, χωρίς ηγεµονισµούç.
  • Με εντιμότητα, διαφάνεια και αγάπη για την πόλη µαç.
  • Με καινοτομία, γνώση, εμπειρία και όραμα.
  • Με αξιοποίηση και διασύνδεση των επιχειρήσεων και των ανθρώπων της πόλης μας.
  • Με συνεργασία του Δήμου με Εκπαιδευτικά κέντρα και Δίκτυα καινοτομίας.
  • Με ποιοτικές, γρήγορες και σύγχρονες διαδικασίες.
  • Με σχέδιο Ανθεκτικότητας και Βιωσιμότητας απέναντι στις σύγχρονες απειλές και προκλήσεις για την πόλη και το περιβάλλον.
  • Με σεβασμό στα δικαιώματα της κίνησης των πεζών, στην ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.
  • Με προτεραιότητα στο Ευ ζην των πολιτών.
  • Με μέριμνα για τα αδέσποτα και τα κατοικίδια ζώα.
  • Με υιοθέτηση καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας.
  • Με προστασία στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και την επίλυση χρόνιων ζητημάτων.
  • Με αξιοποίηση συνεργιών και χρηματοδοτικών εργαλείων.
  • Με αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet