Τοποθετήσεις Μ. Διακολιού για Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα
Πολιτική

Τοποθετήσεις Μ. Διακολιού για Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα

Σε σημειακές παρατηρήσεις που αφορούσαν τον νευραλγικό τομέα της Παιδείας και όχι μόνο επικεντρώθηκε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι Μαίρη Διακολιού στην τοποθέτησή της για τον προϋπολογισμό του 2016 στην ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 10-11-2015.

Η σύμβουλος στηλίτευσε το γεγονός του ότι η απόδοση της αύξησης του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΦΗΧ) δεν αποδίδεται εξ ολοκλήρου στις Σχολικές Επιτροπές εδώ και χρόνια, “με εκτός νόμου και ατεκμηρίωτες δικαιολογίες” και ότι δεν εντάχθηκε στον προϋπολογισμό ούτε η έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές για κάλυψη των οφειλομένων ποσών για τη ΔΕΗ, ούτε η κάλυψη της μείωσης κατά 10% του μισθού των σχολικών καθαριστριών.

Επιπλέον τόνισε ότι “για μια ακόμη φορά ο προϋπολογισμός δεν είναι συμμετοχικός, ότι αποκρύπτει τη μειούμενη πορεία των κρατικών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ότι δεν βασίζεται σε συνολικό σχέδιο, αλλά σε αποσπασματική διάθεση πόρων και χρηματοδοτήσεων”.

Τοποθέτηση Μ. Διακολιού για τον Προϋπολογισμό

Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση, η κα Μ. Διακολιού χαρακτήρισε ως “πλασματικό και πρακτικά ανέφικτο” το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για το 2016. Όπως είπε, πρόκειται για ένα Πρόγραμμα “αόριστο ως ασαφές, αποσπασματικό και πρόχειρο, καθώς δεν έχει σε καμία περίπτωση συστηματοποίηση, κεντρική σχεδίαση και ιεράρχηση των αναγκών, ενώ καταρτίστηκε χωρίς σεβασμό στις απόψεις των δημοτών και επιπλέον ενέχει πιθανότητα καταστρατήγησης του νόμου με κατάτμηση έργου”.

Τοποθέτηση Μ. Διακολιού για το Τεχνικό Πρόγραμμα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet