Ψηφίστηκε ο Ισολογισμός 2017 του Δήμου Αμαρουσίου
Πολιτική

Ψηφίστηκε ο Ισολογισμός 2017 του Δήμου Αμαρουσίου

Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου ο ισολογισμός έτους 2017 του Δήμου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, επισήμανε σχετικά: «Εξυγιάναμε τα οικονομικά, θωρακίσαμε τον Δήμο, εξασφαλίσαμε τη βιωσιμότητά του, προχωράμε με αισιοδοξία στο μέλλον πατώντας σε ισχυρές βάσεις».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

Τη μεγάλη προσπάθεια που με συνέπεια έχει καταβάλει η διοίκηση Πατούλη στην εξυγίανση του Δήμου από το 2007 μέχρι σήμερα αποτυπώνει ο ισολογισμός του 2017 που συζητήθηκε και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στην τελευταία συνεδρίαση. Στον ισολογισμό καταγράφεται με σαφήνεια ότι ο Δήμος έχει διασφαλίσει τη βιωσιμότητά του και στηρίζεται σε γερές βάσεις για το μέλλον, βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, και η σημερινή διοίκηση αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη στην επόμενη για το μέλλον παραδίδοντας έναν Δήμο οικονομικά ισχυρό.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, επικεντρώθηκε στη συνεπή προσπάθεια που έχει καταβληθεί εδώ και 12 χρόνια ώστε από τη βαριά κληρονομιά των χρεών της προηγούμενης διοίκησης, σήμερα ο Δήμος να παρουσιάζει μηδενικές οφειλές και έχοντας εξυγιάνει τα οικονομικά του μεγέθη, να μπορεί να πατά σε γερές βάσεις που εγγυώνται τη βιωσιμότητα και την αναπτυξιακή του πορεία στο μέλλον.

«Αδιάψευστος μάρτυρας αυτής της μεγάλης προσπάθειας δεν είναι μόνο τα οικονομικά μεγέθη που αποτυπώνονται στον ισολογισμό του 2017,, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες του Αμαρουσίου. Τα θετικά νούμερα του ισολογισμού έχουν αντίκρισμα στους συμπολίτες μας, που επωφελούνται από τις πολιτικές μας. Ταυτόχρονα, όμως, αποδεικνύουν τη συνέπεια που διακρίνει τη διοίκησή μας όλα αυτά τα χρόνια, στην προσπάθειά της να βάλει τάξη στο χάος που παρέλαβε το 2007. Αποδεικνύουν ότι εφαρμόσαμε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο νοικοκυρέματος των οικονομικών του. Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει πλέον περάσει σε μια άλλη εποχή, την εποχή της εξυγίανσης και της χρηστής διοίκησης. Στην εποχή που καταφέρνουμε με την ορθολογική διαχείριση των πόρων που έχουμε στη διάθεσή μας να αποπληρώνουμε τις οφειλές μας και να παρουσιάζουμε ταυτόχρονα μηδενικούς πίνακες οφειλών».

Μεταβολές αποτελεσμάτων

Με σχέδιο και πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο με την αυτοπεποίθηση που δίνει ο δυναμισμός της πόλης και των ανθρώπων της, με τη στήριξη όλων των συμπολιτών μας, για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Αμαρουσίου εμφανίζει πλεόνασμα.

Μεταβολές Κεφαλαίου Κίνησης

Συγκεκριμένα, το 2017 ο ισολογισμός καταγράφει:

  • Αύξηση των διαθεσίμων κατά 3,4 εκατ. ευρώ.
  • Μείωση του βραχυπρόθεσμου χρέους συγκριτικά με αυτό της χρήσεως 2016 καθώς σε αυτό περιλαμβάνονταν και το χρέος από το δάνειο της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος ύψους 30,8 εκατ. ευρώ, το οποίο διακανονίστηκε το 2017 με όφελος για τον Δήμο από τη διαγραφή μέρους του χρέους αυτού κατά 7 εκατ. ευρώ περίπου οπότε καταγράφεται ισόποση μείωση των υποχρεώσεων του Δήμου. Επιπλέον, με τον διακανονισμό της εξόφλησης του παραπάνω δανείου στη 15ετία, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις μειώθηκαν κατά 22 εκατ. ευρώ.
  • Οφειλές σε προμηθευτές τα τελευταία 3 χρόνια που κυμαίνονται από 1,3 εκατ. ευρώ έως 2 εκατ. ευρώ, έναντι 30,8 εκατ. ευρώ το 2007, οπότε ανέλαβε η σημερινή διοίκηση.
  • Πλεόνασμα για δεύτερη χρονιά στο κεφάλαιο κίνησης κατά 38.000.362,01 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 2.208.873,75 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2016, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στον διακανονισμό του προαναφερόμενου δανείου της ΕΤΕ, ενώ το 2006 η σημερινή διοίκηση παρέλαβε έλλειμμα στο κεφάλαιο κίνησης ύψους -20.336.284,01 εκατ. ευρώ και το 2007 που ενσωματώθηκαν υποχρεώσεις που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε εμφανίσει, το έλλειμμα έφτασε στο ποσό των 26.847.614,10 εκατ. ευρώ. Ο παραπάνω δείκτης μας επιτρέπει να ανταποκρινόμαστε με ευχέρεια στις υποχρεώσεις μας, ακόμη κι αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε απρόβλεπτες οικονομικές καταστάσεις.
  • Ένα άλλο μέγεθος, που αναδεικνύει την υπευθυνότητα που μας διακρίνει ως δημοτική Αρχή είναι το καθαρό αποτέλεσμα της χρήσης 2017.
  • Πλεόνασμα χρήσεως 9.595.949,39 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος – 2.091.254,54 εκατ. ευρώ το 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2006 είχε διαμορφωθεί έλλειμμα – 9.068.763,40 εκατ. ευρώ, ενώ το 2007 τον πρώτο χρόνο της σημερινής διοίκησης αφού ενσωματώθηκαν και άλλες υποχρεώσεις των προηγούμενων ετών τις οποίες δεν είχε εμφανίσει η προηγούμενη δημοτική Αρχή, το έλλειμμα εκτοξεύθηκε στο ποσό των -16.938.247,90 εκατ. ευρώ.
  • Μέχρι την τελευταία ημέρα προχωράμε το ίδιο δυναμικά, δεν χάνουμε ούτε ημέρα, θωρακίζουμε τον Δήμο μας

Η διοίκηση Πατούλη απαντά με συνέπεια και υπευθυνότητα στις σημερινές, αλλά και μελλοντικές ανάγκες της πόλης και των συμπολιτών μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet