«Όχι στην επιλεκτική αντίσταση στην παραχώρηση δημόσιας περιουσίας»
Πολιτική

«Όχι στην επιλεκτική αντίσταση στην παραχώρηση δημόσιας περιουσίας»

Τις θέσεις σε ό,τι αφορά τα γενικότερα θέματα παραχώρησης δημόσιας περιουσία σε ιδιώτες διατυπώνει η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

Η Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι στέκεται αρνητικά σε οποιαδήποτε μορφής αξιοποίησης δημόσιων χώρων «που αλλοιώνει τον δήμοσιο και κοινωνικό χαρακτήρα τους», κατηγορώντας ταυτόχρονα τη δημοτική Αρχή ότι προβάλλει «επιλεκτική αντίσταση» στα συγκεκριμένα σχέδια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Μετά  την έκδοση δελτίου Τύπου της δημοτικής Αρχής για το θέμα της παραχώρησης από το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης,  35.000τ.μ. εντός του ΟΑΚΑ για 20 χρόνια, θα θέλαμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:

Η παράταξή μας, με συνέπεια και σταθερότητα, είναι από την αρχή αντίθετη σε κάθε ενέργεια αξιοποίησης του χώρου του ΟΑΚΑ που αλλοιώνει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του, μέσω της παραχώρησης έστω και μέρους του σε ιδιωτικά συμφέροντα για εμπορικούς σκοπούς.

 Η δημοτική Αρχή με την ανακοίνωση της αυτό δεν το αποκλείει. Διαφωνεί απλώς με τους όρους και εκφράζει τη δυσαρέσκειά της επειδή δεν ρωτήθηκε.

Πώς να το αποκλείσει, άλλωστε, αφού η παραχώρηση προβλέπεται από τον νόμο του 2005 για τα Ολυμπιακά Ακίνητα που η ίδια υποστήριξε.

Με βάση αυτόν τον νόμο ενοικιάστηκε το 2008 στη Lamda το «Golden Hall», ενώ αργότερα, με μνημονιακούς νόμους, έχει μεταβιβαστεί μέσω ΤΑΙΠΕΔ στη Lamda το σύνολο του «Golden Hall» για 90 χρόνια με ευτελές τίμημα, που δεν ξεπερνά τα 6€/τ.μ(!), χωρίς να υψώσει καμία φωνή διαμαρτυρίας.

Αντίθετα θεωρεί ότι οι επιχειρήσεις αυτές συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης όταν είναι γνωστές οι επιπτώσεις στην περιβαλλοντική, κοινωνική ισορροπία της πόλης και σε βάρος των μικρών επιχειρηματιών που εδρεύουν σε αυτήν.

Ταυτόχρονα αποφεύγει να πάρει θέση για το «χάρισμα» του Ελληνικού στη Lamda από το ΤΑΙΠΕΔ, υπόθεση που ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς ή για τα δημοσιεύματα που θέλουν τη δημιουργία καζίνο στα Βόρεια Προάστια.

Επιλεκτική αντίσταση στην παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο ανάλογα με το ποια κυβέρνηση το κάνει ή ποιος είναι ο «επενδυτής»  δεν  μπορεί να γίνεται, αν θέλουμε ως αυτοδιοικητικοί να προστατεύσουμε το κύρος και την αξιοπιστία μας.

Όσον αφορά στη διεκδίκηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Μαρούσι, δηλώνουμε ότι συμφωνούμε, αρκεί η σχεδίασή του  να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων, να διασφαλιστεί η δημιουργία εγκαταστάσεων στίβου, να ελαχιστοποιηθεί το κόστος και βέβαια να λυθεί το ιδιοκτησιακό, με δεδομένο ότι το κτήμα είναι υποθηκευμένο στην ΕΤΕ για πάνω από 30 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet