Λ. Μαγιάκης: Ελλιπής εκτέλεση προϋπολογισμού έτους 2015
Πολιτική

Λ. Μαγιάκης: Ελλιπής εκτέλεση προϋπολογισμού έτους 2015

«Ελλιπή» χαρακτηρίζει την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δήμου Αμαρουσίου κατά το έτος 2015 ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, Λευτέρης Μαγιάκης.

Ακολουθεί ανακοίνωση Τύπου της παράταξης σχετικά με την τοποθέτησή του σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Μεγάλη αποτυχία της διοίκησης Πατούλη – Ελλιπής η εκτέλεση του προϋπολογισμού 2015

Μόνο σε ποσοστό 54% εκτελέστηκαν οι προϋπολογισθείσες δαπάνες του Δήμου Αμαρουσίου κατά το έτος 2015.

Όπως τόνισε κατά την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4-8-2015 ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λ. Μαγιάκης επί προϋπολογισμένων δαπανών 74,5 εκατ. ευρώ για το έτος 2015 υλοποιήθηκαν μόλις 40,3 εκατ. ευρώ (ποσοστό 54%) και αυτό αποτελεί μεγάλη αποτυχία της διοίκησης Πατούλη.

Η ύπαρξη χρηματικού υπόλοιπου 22 εκατ. ευρώ στο τέλος του έτους δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία της οικονομικής διαχείρισης, τόνισε.

Ο Δήμος δεν λειτουργεί σαν κερδοσκοπική επιχείρηση.

Χρηματοδοτείται από το Κράτος και τους πολίτες για να παράγει έργο και όχι για να δημιουργεί λιμνάζοντα κεφάλαια, ακριβώς επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να τα δαπανήσει σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του.

Επισήμανε τις πάγιες και διαχρονικές αδυναμίες του Δήμου στον τομέα της είσπραξης των οφειλών που ξεπερνούν τα 43 εκατ. ευρώ και διαρκώς αυξάνονται.

Το ίδιο ισχύει και για τον τομέα της εκτέλεσης και παρακολούθησης των έργων και των επενδύσεων όπου η υστέρηση σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα αγγίζει το 80% ή τα 16 εκατ. ευρώ σε απόλυτα νούμερα.

Υστέρηση κατά 20% υπήρξε επίσης στην επιχορήγηση των νομικών προσώπων, ενώ δεν εξοφλήθηκαν περίπου 4 εκατ. ευρώ προϋπολογισθείσες οφειλές προς τρίτους και το Δημόσιο.

Τα δάνεια εξυπηρετήθηκαν (4,8 εκατ. ευρώ), ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η ρύθμιση δανείων ύψους περίπου 45 εκατ. ευρώ προς ΕΤΕ και πρώην Γενική.

Επισήμανε επίσης την παράλειψη της διοίκησης να παρουσιάσει ταυτόχρονα με τον Απολογισμό 2015 και τον Ισολογισμό χρήσης όπως προβλέπεται από τον Κώδικα (Άρθρο 163), προκειμένου να εξαχθούν πλέον ασφαλή συμπεράσματα για την οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Η αναβάθμιση του κύρους και της συνεισφοράς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη δημιουργία του ΑΕΠ σε ποσοστό 8%, από 2% που είναι σήμερα και 11% που ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περνάει μέσα από τη λειτουργική της αναβάθμιση, την ενίσχυση του προσωπικού και του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών της, την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών της ιδιωτικοποίησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet