«H διοίκηση Πατούλη διεκδικεί έργα και επενδύσεις που ωφελούν την πόλη»
Πολιτική

«H διοίκηση Πατούλη διεκδικεί έργα και επενδύσεις που ωφελούν την πόλη»

H διοίκηση Πατούλη διεκδικεί έργα και επενδύσεις που ωφελούν την πόλη και τους πολίτες, όπως σημειώνεται από το γραφείο Τύπου του Δήμου, σε δελτίο Τύπου που απαντά  σε ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου (Ενότητα: Ο Δήμος υπερασπίζεται τα συμφέροντα του «Golden Hall»).

H διοίκηση Πατούλη διεκδικεί έργα και επενδύσεις που ωφελούν την πόλη και τους πολίτες

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης για την επέκταση των δραστηριοτήτων του GOLDEN HALL και τη στάση της σημερινής διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επέκταση των δραστηριοτήτων του GOLDEN HALL έγινε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, κι όχι από τον Δήμο. Θα έπρεπε η παράταξη του κ. Μαγιάκη να γνωρίζει ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει ουσιαστικό ρόλο στη διαδικασία αυτή, λόγω του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, αλλά μόνον γνωμοδοτικό. Αντί λοιπόν να στρέφεται σε βάρος της διοίκησης του Δήμου, θα έπρεπε να στραφεί κατά της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας, με την οποία ο κ. Μαγιάκης συμπορεύεται πολιτικά όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και κατά της σημερινής Κυβέρνησης, με την οποία μέχρι πρότινος επίσης συμπορευόταν ο κ. Μαγιάκης.

Δεύτερον, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης είναι αυτός που έχει θέσει σε όλα τα επίπεδα το ζήτημα της αλλαγής του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, ώστε οι Δήμοι να έχουν ουσιαστικές, κι όχι διακοσμητικές αρμοδιότητες, σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το χωροταξικό σχεδιασμό των πόλεων. Σε αυτή τη διαρκή διεκδίκηση της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού, που ο Γ. Πατούλης πρωταγωνιστεί, ο κ. Μαγιάκης και η παράταξη του είναι απόντες. Αρκούνται απλά για τις εντυπώσεις να εκδίδουν ανακοινώσεις κενές περιεχομένου.

Τρίτον, η σημερινή διοίκηση Πατούλη πρωταγωνιστεί επίσης στον αγώνα για να μην ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία έναντι «πινακίου φακής», ερήμην των Δήμων και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Πρόσφατα άλλωστε είμαστε εμείς που αναδείξαμε την προσπάθεια να δοθεί μέσα στο καλοκαίρι, με αδιαφανείς κατά την άποψή μας και βιαστικές διαδικασίες, τμήμα του ΟΑΚΑ για εκμετάλλευση σε ιδιώτες. Δεν είδαμε τον κ. Μαγιάκη και την παράταξη του να εκδίδουν ανακοίνωση σε βάρος αυτής της διαδικασίας, ούτε να στηρίζουν ως όφειλαν τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου. Έβαλαν το παραταξιακό συμφέρον, πάνω από το συμφέρον της πόλης. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα απολογηθεί η διοίκηση Πατούλη για αποφάσεις εκχώρησης δημόσιας περιουσίας που ελήφθησαν διαχρονικά από τους εκπροσώπους της κεντρικής κυβέρνησης, ανεξάρτητα κομματικής χροιάς.

Τέταρτον, η σημερινή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου πιστεύει πως η δημιουργία Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων στον χώρο του Golden Hall, καθώς και Ενυδρείου, θα ωφελήσει την πόλη μακροπρόθεσμα. Δεν είναι μια ακόμη εμπορική δραστηριότητα, όπως λανθασμένα υποστηρίζει η παράταξη Μαγιάκη, αλλά μια επένδυση που θα αναδείξει το Μαρούσι ως θεματικό τουριστικό προορισμό. Κι αυτό θα μας ωφελήσει όλους και ιδιαίτερα την τοπική μας εμπορική αγορά.

Πέμπτον, η διοίκηση Πατούλη διαθέτει ρεαλισμό. Γνωρίζει ότι οι υπερτοπικές εμπορικές δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στην πόλη μας τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορούν να απομακρυνθούν. Η επιλογή που έχουμε είναι λοιπόν μία, να αποσπάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα αντισταθμιστικά οφέλη. Κι αυτό κάνουμε και το κάνουμε με επιτυχία. Δεν είναι μόνον οι νέες υποδομές. Είναι τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που μέχρι σήμερα έχουμε εισπράξει από τη λειτουργία των μεγάλων εμπορικών κέντρων, αλλά και όσα θα εισπράξουμε μελλοντικά. Τα χρήματα αυτά θα μπουν στον «κουμπαρά» της πόλης και θα αξιοποιηθούν προς όφελος των συμπολιτών μας. Αυτή την πολιτική θα ακολουθήσουμε, γιατί αυτή η πολιτική υπηρετεί το συμφέρον του Αμαρουσίου.

Τέλος, θα συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα με την παράταξη Μαγιάκη. Ότι στη σημερινή συγκυρία ο μόνος ρεαλισμός που θα δικαιωθεί ιστορικά είναι η αντίσταση σε όσους εκμεταλλεύονται την κρίση και τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού για τον δικό τους πλουτισμό. Αλλά θα προσθέσουμε στον πλουτισμό και ένα ακόμη στοιχείο. Θα αντισταθούμε σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη και να αναρριχηθούν στην εξουσία, για να εφαρμόσουν στη συνέχεια τα εντελώς αντίθετα από όσα υποστήριζαν. Ο κ. Μαγιάκης ξέρει καλά τι εννοούμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet