Ενότητα: Υπό καθεστώς «μερικής απασχόλησης» η εργασία του δημάρχου
Πολιτική

Ενότητα: Υπό καθεστώς «μερικής απασχόλησης» η εργασία του δημάρχου

«Είναι προφανές ότι η εργασία του κ. δημάρχου στον Δήμο Αμαρουσίου υπό καθεστώς “μερικής απασχόλησης” τον  εμποδίζει να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα» επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, απαντώντας στο δελτίο Τύπου της δημοτικής Αρχής για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις εργασίες κατασκευής ποδηλατοδρόμου στις περιοχές Αγ. Θωμά, Παραδείσου, Πολύδροσου («Ρεαλισμός & υπευθυνότητα απέναντι στο “ροζ συννεφάκι” της Ενότητας»).

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Κατά πάγια τακτική του, το γραφείο τύπου του Δήμου όταν δεν έχει επιχειρήματα για να αντικρούσει τις θέσεις μας ή όταν δεν γνωρίζει το θέμα, «πετάει την μπάλα στην εξέδρα». Στη συγκεκριμένη περίπτωση στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή της Περιφέρειας Αττικής, για την οποία θεωρεί ότι η παράταξη πρέπει να απολογηθεί.

Αν αυτό δεν αρκεί, τότε θυμάται το 56% που έλαβε η διοίκηση στις τελευταίες εκλογές, οπότε επικαλείται το αλήστου μνήμης «δεν δικαιούσθε διά να ομιλείτε».

Το επαναλαμβάνουμε λοιπόν, για πολλοστή φορά, μήπως και το καταλάβουν.

Οι πολιτικές προτιμήσεις των μελών της παράταξης και όλων των συμπολιτών μας είναι σεβαστές και εν πολλοίς δημόσια γνωστές. Η παράταξη ως συλλογική οντότητα για το μόνο που απολογείται είναι για τη συνέπεια στη εφαρμογή του εκλογικού της προγράμματος. Και αυτό αποκλειστικά και μόνο ενώπιον των Μαρουσιωτών που την ανέδειξαν σε μείζονα μειοψηφία στον Δήμο. Για τα υπόλοιπα  συνιστούμε στο γραφείο Τύπου του Δήμου να απευθύνεται στις σωστές διευθύνσεις.

Το πλέον ανησυχητικό όμως στην ανακοίνωση του Δήμου είναι ότι θεωρεί την πληρωμή αντισταθμιστικών οφελών από τις κερδοφόρες υπερτοπικές επιχειρήσεις, για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς που έχουν προκαλέσει στον Δήμο, «ως τιμωρία σε εκείνους που επιμένουν να εργάζονται στην Ελλάδα».

Αυτό είναι το απόλυτο «συγχωροχάρτι» στις παρανομίες του Mall, του μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης. Και αποκαλύπτει την πλήρη εξάρτηση της  δημοτικής Αρχής από τα συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

Αυτό φάνηκε τελευταία και στην αποδοχή της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Golden Hall από τη δημοτική Αρχή, χωρίς να έχει ζητήσει προηγουμένως, έστω και στοιχειωδώς, καμία εισήγηση από ειδικούς επιστήμονες ή τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Δήμος φυσικά και γνωμοδοτεί, δεν αποφασίζει. Έχει όμως δύο δυνατότητες, αν βέβαια διαθέτει την ανάλογη πολιτική βούληση (που δεν τη διαθέτει):

Εφόσον διαπιστώσει ότι υπάρχει παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, να το αναδείξει και να απαιτήσει από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να επιβάλλουν τη νόμιμη θεραπεία για την αποκατάσταση της ζημιάς που προκαλείται στον Δήμο.

Η δεύτερη, που δεν απαιτεί καμία κρατική απόφαση, είναι να επιβάλλει αυξημένα δημοτικά τέλη που θα διατεθούν για την αποκατάσταση των ζημιών στις όμορες περιοχές που δρουν οι επιχειρήσεις που παρανομούν.

Δεν πρόκειται λοιπόν για «τιμωρία», αλλά για σεβασμό και αποκατάσταση της νομιμότητας. 

Τέλος,  για τα προβλήματα που δημιούργησε η προχειρότητα της διοίκησης στην κατασκευή του ποδηλατόδρομου στον Αγ. Θωμά, Παράδεισο, Πολύδροσο διαπιστώνουμε πως η δημοτική Αρχή δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει, έστω και αργά, μια συγνώμη από τους κατοίκους.

Είναι προφανές ότι η εργασία του κ. δημάρχου στον Δήμο υπό καθεστώς «μερικής απασχόλησης» τον  εμποδίζει να συνειδητοποιήσει  την πραγματικότητα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet