Ερωτήσεις Ενότητας για εργαζόμενους ΑμεΑ & έλεγχο Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
Πολιτική

Ερωτήσεις Ενότητας για εργαζόμενους ΑμεΑ & έλεγχο Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Ερωτήσεις για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων ΑμεΑ στη ΔΕΑΔΑ, καθώς και για τον έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στον Δήμο Αμαρουσίου έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Πέτρος ΚούκουζαςΔημήτρης Κουτσουβέλης και Κατερίνα Ψάλτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι:

Για τους εργαζόμενους ΑμεΑ στη ΔΕΑΔΑ:

Στις 30.11.2015 έληξαν οι τελευταίες ανανεωμένες συμβάσεις των πέντε εργαζόμενων ΑμεΑ στη ΔΕΑΔΑ Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσελήφθησαν στον Δήμο Αμαρουσίου, όπως και άλλοι εργαζόμενοι, με το πρόγραμμα 3 + 1 όμως δεν έχουν μεταφερθεί στον δήμο, όπως όλοι οι υπόλοιποι, είτε είχαν συμβάσεις με τη ΔΕΑΔΑ είτε με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.

Πριν από 15 ημέρες περίπου ο κ. γ.γ. του Δήμου Γιώργος Διδασκάλου, μας διαβεβαίωσε πως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, θα ερχόταν θέμα ημερήσιας διάταξης με το οποίο θα ψηφιζόταν η μεταφορά τους στον Δήμο και ο αντίστοιχος ορισμός οργανικής τους θέσης. 

Ερωτάται η διοίκηση του Δήμου:

  1. Για ποιους λόγους δεν έχει έρθει ως θέμα ημερήσιας η μεταφορά στον Δήμο των συγκεκριμένων εργαζόμενων;
  2. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί προκειμένου να μεταφερθούν, με απόλυτη εργασιακή ασφάλεια, οι εργαζόμενοι ΑμεΑ στον Δήμο;
  3. Για ποιους λόγους καθυστερούν οι ενέργειές της, αφήνοντας τους εργαζόμενους στην ανεργία και τις υπηρεσίες που εκτελούσαν ελλιπείς (π.χ. καθαρισμός σιντριβανιών, διοικητικές υπηρεσίες κ.ά.);

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Π. Κούκουζας – Δ. Κουτσουβέλης – Αικ. Ψάλτη

Για τον έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στον Δήμο Αμαρουσίου:

Την περασμένη εβδομάδα έλαβε χώρα έλεγχος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στον Δήμο Αμαρουσίου, τόσο για θέματα εργασίας, όσο και για θέματα τεχνικής ασφάλειας.

Στις 21.10.2014 είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχος έλεγχος από το Περιφερειακό Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, μετά από καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου και είχε υποδείξει στον Δήμο τα ακόλουθα:

Α. Στον χώρο της διεύθυνσης καθαριότητας να υπάρχει βιβλίο υποδείξεων του Τεχνικού Ασφαλείας και να λαμβάνει γνώση ενυπογράφως των υποδείξεων του ο υπεύθυνος της διεύθυνσης.

Β.  Να διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος αποδυτηρίων των εργαζομένων.

Γ. Να χορηγηθούν στους εργαζόμενους όλα τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Δ. Να διαμορφωθεί κατάλληλος στεγασμένος χώρος για το πλύσιμο των απορριμματοφόρων.

Καλείται η διοίκηση:

  1. Να παρουσιάσει την έκθεση του κλιμακίου του ΚΕΠΕΚ.
  2. Να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, συμμόρφωσης με τις παρατηρήσεις των ελεγκτών.
  3. Να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν συμμορφώθηκε με τις περσινές παρατηρήσεις του αντίστοιχου κλιμακίου. 
  4. Να αναλογιστεί τις ευθύνες της, στην περίπτωση κάποιου ατυχήματος που οφείλεται στη μη συμμόρφωση με τους νόμους και τις παρατηρήσεις των ελεγκτών ή στην περίπτωση επιβολής προστίμου εξαιτίας πλημμελούς τήρησης των υποχρεώσεων της. 
  5. Να καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τα θεωρημένα βιβλία υποδείξεων και ατυχημάτων που τηρεί ο τεχνικός ασφάλειας καθώς και το βιβλίο υποδείξεων του ιατρού εργασίας τα οποία, αν και επανειλημμένα έχουμε ζητήσει στο παρελθόν, δεν μας κοινοποιούνται.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Π. Κούκουζας – Δ. Κουτσουβέλης – Αικ. Ψάλτη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet