Πολιτική εκδήλωση για το ασφαλιστικό από τη ΛΑΕ Αμαρουσίου
Πολιτική

Πολιτική εκδήλωση για το ασφαλιστικό από τη ΛΑΕ Αμαρουσίου

Σε πολιτική εκδήλωση με θέμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο προσκαλεί η Λαϊκή Ενότητα Αμαρουσίου την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, στις 19:00, στο δημαρχείο Αμαρουσίου. Θα μιλήσουν οι Δημήτρης Στρατούλης και Γιώργος Ρωμανιάς.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ Αμαρουσίου:

Όχι στην εξόντωση του ελληνικού λαού. Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει!

Αφίσα ΛΑΕ ΑμαρουσίουΗ ελληνική κοινωνία, μετά από 5 και πλέον χρόνια μνημονιακής καταστροφής, βρίσκεται στα πρόθυρα του αφανισμού. Πολλές οικογένειες επιβιώνουν μόνον χάρη στην – έστω και κουτσουρεμένη – σύνταξη των απόμαχων της δουλειάς, που αναγκάζονται να συντηρούν και τα νεώτερα, άνεργα μέλη της οικογένειας. Την ίδια στιγμή, στη μνημονιακή Ελλάδα ο κανόνας -ειδικά για τους νέους εργαζομένους- είναι η επιλογή μεταξύ ελαστικής και «μαύρης»/ανασφάλιστης εργασίας, ανεργίας ή μετανάστευσης. Το σύστημα περίθαλψης απειλείται με πλήρη κατάρρευση, «θυσία» στον βωμό της μνημονιακής λιτότητας μέσω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης.

Εντός αυτής της πραγματικότητας, η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας τις επιταγές των διεθνών τοκογλύφων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, έρχεται να βάλει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, διατυμπανίζοντας μάλιστα την πρότασή της ως σχέδιο για «μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη» και «ελάφρυνση των αδύναμων»! Τα μέτρα που προτείνονται (τα οποία ήδη χαρακτηρίζονται από κύκλους των «εταίρων» μας ως πολύ ελαφριά), περιλαμβάνουν υπέρογκες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, ιδιαίτερα για αυτοαπασχολούμενους, μισθωτούς με μπλοκάκι, αγρότες (μέχρι τριπλασιασμού τους!), ενώ παράλληλα μειώνονται οι συντάξεις μέχρι και 30% και σταδιακά εκμηδενίζονται οι λοιπές παροχές (όπως επικουρικές συντάξεις, ΕΚΑΣ). Το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνεται στα 67 έτη, και ισχύει με τις νέες προϋποθέσεις ουσιαστικά για κάθε εργαζόμενο. Πρόκειται για μέτρα, που ισοδυναμούν με θανατική καταδίκη για μεγάλο μέρος του πληθυσμού: εκτόξευση της ανασφάλιστης εργασίας με παράλληλη κατάρρευση της δημόσιας περίθαλψης, νέα μείωση μισθών μέσω των εισφορών, εξώθηση των νέων (και ειδικά των επιστημόνων) στη φυγή στο εξωτερικό, συντάξεις πείνας για όσους καταφέρουν να συνταξιοδοτηθούν.

Ο συλλογικός μας αγώνας είναι μονόδρομος για την επιβίωσή μας, για ένα παρόν και μέλλον με αξιοπρέπεια. Ένα πραγματικά καθολικό, ισότιμο, σύμφωνο με τις ανάγκες του λαού ασφαλιστικό σύστημα δεν θα έρθει μέσα από διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και ελαφρύνσεις για την εργοδοσία! Για να βγούμε χρειάζεται μια άλλη πολιτική, που θα βάζει τα συμφέροντα του λαού πάνω από τα κέρδη του κεφαλαίου. Μεταξύ άλλων, μια τέτοια πολιτική θα περιλαμβάνει:

  • Ακύρωση των μνημονίων.
  • Παραγωγική ανασυγκρότηση ώστε να αντιμετωπιστεί η ανεργία.
  • Άμεση παύση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους.
  • Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αύξηση των μισθών, αξιοπρεπή ωράρια και εξαφάνιση της ανασφάλιστης εργασίας.
  • Ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος από το κράτος και τις εργοδοτικές εισφορές.
  • Έξοδο από την Ευρωζώνη και ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες συνθήκες και πολιτικές της Ε.Ε.

Ανοιχτή συζήτηση για το νέο ασφαλιστικό

Ομιλητές: Δ. Στρατούλης, Γ. Ρωμανιάς

Τετάρτη 27/1, 7:00 μ.μ. στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet