«Δίνει σήμα για κατάτμηση έργων & ιδιωτικοποιήσεις ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ»
Πολιτική

«Δίνει σήμα για κατάτμηση έργων & ιδιωτικοποιήσεις ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ»

Δίνει πανελλαδικό σήμα για κατάτμηση μελετών δημοτικών έργων και ιδιωτικοποιήσεις στις δημοτικές υπηρεσίες ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σύμφωνα με την παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Λευτέρη Μαγιάκη, υποστηρίζει ότι «είναι σε εξέλιξη ένα σχέδιο νεοφιλελεύθερης αντίληψης για τον ρόλο του δημόσιου τομέα και τη σχέση του με τον ιδιωτικό». Και μάλιστα, «πανελλαδικά με ενορχηστρωτή τον κ. Πατούλη», όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Πρόσω ολοταχώς… για κατάτμηση έργων και ιδιωτικοποιήσεις

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου δίνει πανελλαδικό σήμα: Κατάτμηση έργων και ολοταχώς ιδιωτικοποιήσεις. 

Με την ψήφιση της 1ης αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του 2016 και της 1ης τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος του 2016 έρχονται να επιβεβαιωθούν αυτά που λέμε εδώ και καιρό για την πολιτική ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού που ακολουθεί ο κ. Πατούλης στον Δήμο.

Η τεχνική επιθεώρηση του δημοτικού φωτισμού και η ορθολογική διαχείριση του στόλου δημοτικών οχημάτων ανατίθενται σε ιδιώτες.

Αυτά έρχονται να προστεθούν στους πρόσφατους διαγωνισμούς που είναι σε εξέλιξη για φύλαξη των εγκαταστάσεων του Δήμου και του οδοκαθαρισμού της πόλης σε ιδιωτικές εταιρείες. Αλλά και την έγκριση της μελέτης βιωσιμότητας της «Αναπτυξιακής» για παράδοση του Ηλεκτροφωτισμού της πόλης για δώδεκα χρόνια σε ιδιώτη με δέσμευση μέρους των ανταποδοτικών τελών.

Δεν φτάνει όμως αυτό. Οι «υπηρεσίες» αυτές έχουν προϋπολογισμό και μπορούν να ανατεθούν με απόφαση δημάρχου παρακάμπτοντας την Οικονομική Επιτροπή όπου παρεμβαίνει η αντιπολίτευση και «παρενοχλούν» οι εργαζόμενοι.

Συνολικά πάνω από 150.000 ευρώ θα διατεθούν σε υπηρεσίες και μελέτες -με τη μέθοδο της κατάτμησης- και διαδικασίες που απαιτούν μόνο απόφαση δημάρχου, ώστε ταυτόχρονα να εξυπηρετηθούν και οι πελατειακές σχέσεις της δημοτικής Αρχής.

Είναι προφανές ότι είναι σε εξέλιξη ένα σχέδιο νεοφιλελεύθερης αντίληψης για τον ρόλο του δημόσιου τομέα και τη σχέση του με τον ιδιωτικό. Και μάλιστα πανελλαδικά με ενορχηστρωτή τον κ. Πατούλη.

Οι εργαζόμενοι κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν τα σχέδια αυτά που αργά ή γρήγορα θα τους οδηγήσουν σε υποβάθμιση και χάσιμο της δουλειάς τους. Εκτός από την απελευθέρωση των προσλήψεων εργατοτεχνιτών στις ανταποδοτικές υπηρεσίες η κυβέρνηση προς το παρόν παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις. Είναι ανάγκη να τοποθετηθεί και μάλιστα τώρα πριν να είναι πολύ αργά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύσσωμη η μειοψηφία αποχώρησε από τη συζήτηση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού. Αιτία η παράδοση της εισήγησης 50 σελίδων και χιλιάδων κωδικών μόλις δύο ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η υποβάθμιση των δημοκρατικών διαδικασιών από το «σύστημα» Πατούλη είναι διαπιστωμένη εδώ και καιρό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet