Ενότητα: Δικαίωση για τις θέσεις μας σχετικά με τα απορρίμματα
Πολιτική

Ενότητα: Δικαίωση για τις θέσεις μας σχετικά με τα απορρίμματα

Για «δικαίωσή» της αναφορικά με την πολιτική της στο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στον Δήμο Αμαρουσίου κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Έπειτα από δέσμευση της διοίκησης Αμαρουσίου να αφαιρέσει δράσεις που αφορούν στη διαχείριση απορριμμάτων από το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2016 (πέραν δράσεων που θα παραστούν αναγκαίες) μέχρι να ολοκληρωθεί η εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης, η παράταξη αναφέρεται σε «στοχευμένη αντιπολίτευση» από μέρους της.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Δικαίωση έστω και μετά από δύο χρόνια
(Πώς η κριτική και στοχευμένη αντιπολίτευση φέρνει αποτέλεσμα)

Στο Δ.Σ. της 1-3-2016 δικαιώθηκε η κριτική που επί δύο συναπτά έτη ο συνδυασμός Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι ασκούσε, διά στόματος δημοτικής συμβούλου Μαίρης Διακολιού, για τη δημοτική πολιτική στα απορρίμματα, αποδεικνύοντας ότι η αντιπολιτευτική τακτική της παράταξής μας βασίζεται σε μελετημένες θέσεις και έστω και αργά, υπερισχύει των μεγαλοστομιών και της ανευθυνότητας της διοίκησης. 

Συγκεκριμένα, στις συζητήσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 και του 2016 η παράταξη κατηγόρησε τη δημοτική Αρχή ότι προϋπολογίζει κονδύλια για δράσεις διαχείρισης απορριμμάτων ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ, κάνοντας με τον τρόπο αυτό, κατάτμηση του ενιαίου έργου «διαχείριση αποβλήτων» και οδηγώντας, τελικά, σε κατασπατάληση δημοτικού και δημοσίου χρήματος.

Δύο χρόνια μετά, στην 1η τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2016, η δημοτική Αρχή ΑΦΑΙΡΕΙ όλες τις δράσεις για τα απορρίμματα μέχρι να ολοκληρωθεί η εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης και δεσμεύεται ότι θα εντάξει μόνο τις δράσεις που θα παραστούν αναγκαίες.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet