Εκτός των Τειχών: «Δήθεν ομόφωνο» ψήφισμα για το ΟΑΚΑ
Πολιτική

Εκτός των Τειχών: «Δήθεν ομόφωνο» ψήφισμα για το ΟΑΚΑ

Για «δήθεν ομόφωνο» ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου ενάντια στο «ξεπούλημα» του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) (Στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΑΚΑ το Δ.Σ. Αμαρουσίου) κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Εκτός των Τειχών, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Τάσο Σπυρόπουλο.

Η παράταξη σημειώνει ότι το ψήφισμα προβάλλει τις θέσεις της πλειοψηφίας σχετικά με το θέμα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η παραποίηση της αλήθειας από τη δημοτική Αρχή, σχετικά με το δήθεν «ομόφωνο» ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου με το οποίο καταγγέλλεται το ξεπούλημα του ΟΑΚΑ από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,  έχει συνέχεια.

Η παρουσίαση των θέσεων της πλειοψηφίας ως «ομόφωνο» ψήφισμα σε σχετικό δελτίο Τύπου, ήταν η πρώτη πράξη της παραποίησης της αλήθειας. Ακολούθησαν όπως ήταν φυσικό, αντιδράσεις από δημοτικές κινήσεις και δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας.

Η δημοτική Αρχή αντί να διορθώσει το ατόπημα και να αποκαταστήσει την αλήθεια, προσπάθησε με τη δήλωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κου Γαρδέλη, να παρουσιάσει το μαύρο – άσπρο, επικαλούμενος τα πρακτικά της Συνεδρίασης, παραποιώντας έτσι την αλήθεια για δεύτερη φορά.

Γιατί όμως κύριοι δεν στείλατε το ψήφισμα για επιβεβαίωση πριν τη δημοσίευσή του;

Ας αφήσει λοιπόν η δημοτική Αρχή τις ψευτοπονηριές και ας απαντήσει στην πολιτική ουσία της αντιπαράθεσης.

Τι σχέση έχει από τη μια η ξεκάθαρη αντίθεση στο σχέδιο της Κυβέρνησης για την εκποίηση του ΟΑΚΑ μέσω του υπερφορέα διαχείρισης της Δημόσιας Περιουσίας και από την άλλη το «…ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης (εμπορευματοποίησης)» του Αθλητικού Κέντρου, «…χωρίς την επιβάρυνση των φορολογούμενων», αφού με τη σημερινή κατάσταση αυτό «…μαραζώνει»;

Είναι ή όχι αυτά τα σχέδια, άνοιγμα από την πίσω πόρτα για την ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του ΟΑΚΑ και των άλλων Δημόσιων Αθλητικών Εγκαταστάσεων;

Ή μήπως η ουσία είναι στην επόμενη πρόταση; «…να συμμετέχει στον σχεδιασμό η Τοπική Αυτοδιοίκηση». Τότε άραγε, αθωώνονται οι σχεδιασμοί αξιοποίησης – εμπορευματοποίησης;

Ας αφήσει λοιπόν η δημοτική Αρχή τις κούφιες αντικυβερνητικές ρητορικές γιατί η πρακτική της δείχνει ότι συμφωνεί στην ουσία των μνημονιακών – αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων. Όπως η ίδια υπερηφανεύεται, πρωτοστατεί στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. Είτε με άμεση ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών του Δήμου (φύλαξη Κέντρου – Οδοφωτισμός) είτε με τη μέθοδο της σύμπραξης με εργολάβο (ΣΔΙΤ) όπως το πάρκινγκ Ευτέρπης, με ανάλογο «ανταποδοτικό» αντίτιμο για τους συμπολίτες μας.

Ο λαός μας και οι πολίτες του Μαρουσιού δεν έχουν ανάγκη από άλλα σχέδια «αξιοποίησης» – εμπορευματοποίησης των Ολυμπιακών και των Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

Αυτοί οι χώροι να γίνουν κύτταρα για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού μαζικού λαϊκού αθλητισμού.

  • Κάτω τα χέρια από το ΟΑΚΑ και από τη Δημόσια Περιουσία. Η Δημόσια Περιουσία δεν θα ξεπουληθεί στον βωμό του Χρέους.
  • Διασφάλιση του Δημόσιου Χαρακτήρα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με κρατική χρηματοδότηση.
  • Δωρεάν πρόσβαση σε όλους, στο ΟΑΚΑ και σε όλες τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις.

Τα λεφτά υπάρχουν στις τσέπες του μεγάλου Κεφαλαίου και των Δανειστών.

  • Άμεση – μονομερής διαγραφή του χρέους.
  • Γενναία φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet