Άνοιξε η Αυλαία του 18ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών «Σπαθάρεια 2017»
Πολιτισμός

Άνοιξε η Αυλαία του 18ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών «Σπαθάρεια 2017»

Με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης στο νησί των πειρατών», από τον Γιάννη Νταγιάκο, άνοιξε η αυλαία του 18ου Φεστιβάλ «Σπαθάρεια 2017» στο Μαρούσι, που φέτος είναι αφιερωμένα στον δεκάχρονο Ανδρέα, ο οποίος, μέσω του Make a Wish, συμμετείχε στη γιορτή του Θεάτρου Σκιών. Το σύνθημα της έναρξης έδωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, πραγματοποιώντας την ευχή του μικρού Ανδρέα να βρεθεί κοντά στους συνεχιστές του μεγάλου Μαρουσιώτη Καραγκιοζοπαίχτη.

«Φέτος τα Σπαθάρεια είναι αφιερωμένα στον μικρό Ανδρέα, που δίνει τη δική του μάχη για τη ζωή» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αμαρουσίου, έχοντας στο πλευρό του το δεκάχρονο αγόρι.

«Είμαστε όλο το Μαρούσι κοντά του και ευχόμαστε, μετά τη δική του νικηφόρα μάχη, να είναι άξιος συνεχιστής των νοημάτων του αγνού Έλληνα που μεταφέρει ο Καραγκιόζης» σημείωσε ο κ. Πατούλης, γνωρίζοντας ότι η αστείρευτη δύναμη ψυχής του χάρτινου ήρωα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Ανδρέα που, παρά το νεαρό της ηλικίας του, αποδεικνύεται δεινός Καραγκιοζοπαίχτης.

Καλωσορίζοντας το πολυπληθές κοινό όλων των ηλικιών, που είχε κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του Μουσείου Θεάτρου Σκιών Αμαρουσίου, ο δήμαρχος έδωσε το κέλευσμα για να ξεκινήσει η μουσική και, για μία ακόμα χρονιά, να αναβιώσουν οι περιπέτειες του δημοφιλούς λαϊκού ήρωα, κρατώντας ζωντανά τη θύμηση και το έργο του μεγάλου Μαρουσιώτη μετρ του θεάτρου σκιών Ευγένιου Σπαθάρη.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ αξιόλογοι συνεχιστές της τέχνης του Σπαθάρη παρουσιάζουν στο πανί τις ξεχωριστές περιπέτειες του λαϊκού μας ήρωα Καραγκιόζη, μέσα από συνολικά έξι απολαυστικές παραστάσεις.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων θεάτρου σκιών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Σπαθάρεια 2017» συνεχίζεται ως εξής:

Τετάρτη 6/9, ώρα:20:00
Παράσταση «Ο Καραγκιόζης μάγειρας», με τον Τάσο Κώνστα

Πέμπτη 7/9, ώρα: 20:00
Παράσταση «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι», με τον Κωνσταντίνο Ντούμπα

Παρασκευή 8/9, ώρα 20:00
Παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το τζίνι της συμφοράς» με τον Πάνο Καπετανίδη

Σάββατο 9/9, ώρα: 20:00
Παράσταση «Ο Λήσταρχος Μπεκιάρης» με τον Κώστα και Μπάμπη Μακρή

Τα «Σπαθάρεια 2017» φιλοξενούνται στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Θεάτρου Σκιών (Βορείου Ηπείρου 27 & Μεσογείων, Κοκκινιά Αμαρουσίου).

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet