Άνοιξε τις πύλες του το Maroussi Art People Festival
Πολιτισμός

Άνοιξε τις πύλες του το Maroussi Art People Festival

Για πρώτη φορά μία μεγάλη γιορτή Πολιτισμού στο Maroussi HELEXPO άνοιξε τις πύλες της στο κοινό. Από 5 έως 15 Μαΐου 2014, 150 δάσκαλοι, 3.500 μέλη δημιουργοί από τα συνολικά 200 καλλιτεχνικά τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου μας υποδέχονται στις εγκαταστάσεις του Maroussi HELEXPO και χρωματίζουν με το ταλέντο τους τη ζωή μας. Την έναρξη του φεστιβάλ Maroussi Art People Festival κήρυξε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, παρουσία μελών, καθηγητών, εργαζομένων, αλλά και πολλών φιλότεχνων.

Ολοκληρώνοντας έναν ακόμη κύκλο δημιουργίας, οι σπουδαστές στα ερασιτεχνικά καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου Αμαρουσίου παρουσίασαν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους κατά τη φετινή πολιτιστική περίοδο. Για πρώτη φορά αυτόν τον Μάιο, οι εκδηλώσεις πολιτισμού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου που καθιερωμένα διοργανώνονται στο τέλος κάθε περιόδου μαθημάτων, λαμβάνουν χαρακτήρα φεστιβάλ.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης, ανέφερε: «Για πρώτη φορά φέτος όλοι οι δημιουργοί πολιτισμού στο Μαρούσι γίνονται οι πρωταγωνιστές σε ένα μεγάλο μοναδικό φεστιβάλ σε αυτόν τον σύγχρονο και φιλόξενο χώρο της πόλης μας. Στο Μαρούσι στηρίζουμε την καλλιτεχνική δημιουργία. Δίνουμε στους φίλους της τέχνης τα “εργαλεία” και το βήμα να δημιουργήσουν, να εκφραστούν, να μας εντυπωσιάσουν με τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία τους. Και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός αποτελεί το όχημα για να κρατάμε ζωντανό το παρελθόν, να συνδεόμαστε με τις ρίζες μας, να βαδίζουμε με αυτοπεποίθηση στο παρόν και στο μέλλον. Αναμφισβήτητα η καλλιτεχνική δημιουργία ανθεί στην πόλη μας κόντρα στις τάσεις της εποχής που θέλουν τον πολιτιστικό μαρασμό των σημερινών γενεών και πρωτίστως της νεολαίας μας. Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η συνειδητή επένδυσή μας στον πολιτισμό αποδίδει καρπούς».

Κλείνοντας, ο κ. Πατούλης, τόνισε: «Θέλουμε όλοι οι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας, να έχουν τη δυνατότητα να αποτελούν μέρος της πολιτιστικής παραγωγής και ταυτότητας του τόπου μας. Μέσα από τη δική τους γραφή ανοίγουμε νέους δρόμους καλλιτεχνικής έκφρασης, νέα κεφάλαια δημιουργίας στην πόλη μας».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Νίκο Πέππα και τους δημοτικούς συμβούλους Δημήτρη Καρλαύτη και Ελένη Λέκκα, περιηγήθηκαν στα περίπτερα του φεστιβάλ όπου θαύμασαν τις δημιουργίες των ερασιτεχνών καλλιτεχνών.

Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με την απονομή επαίνων στους σπουδαστές του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, κάθε ηλικίας, που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς, τουρνουά και εκθέσεις.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς, η συνθέτης και βιρτουόζος του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια, μαζί με τους συνεργάτες της, Ηλία Αργυρόπουλο (πιάνο), Κώστα Κωνσταντίνου (κιθάρα), Γιώργο Ρούλο (κόντρα μπάσο), Στέλιο Γενεράλη (τύμπανα/κρουστά) και Πελαγία Μυλωνά (τραγούδι), αποκάλυψαν τον κώδικα που ενώνει τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου. Τη μουσική παράσταση πλαισίωσαν οι χορευτές της σχολής χορού «Χοροακτίς» και του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Guest star της βραδιάς ήταν ο Στέλιος Διονυσίου και η Δόμνα Κουντούρη, που πραγματοποίησαν μία ξεχωριστή εμφάνιση.

Στη διάρκεια του δεκαημέρου όλο το Μαρούσι συμμετέχει σε μία μεγάλη γιορτή πολιτισμού με τους σπουδαστές που παρακολούθησαν τη φετινή σεζόν τα τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του Δημοτικού Ωδείου σε πρώτο πλάνο.

Περίπτερο στο Maroussi Art People FestivalΣκοπός του φεστιβάλ είναι να αναδείξει το εύρος και τη δυναμική της ερασιτεχνικής πολιτιστικής παραγωγής του Αμαρουσίου παρουσιάζοντας μέσα από εικαστικά έργα και μουσικοχορευτικές και θεατρικές συμμετοχές την καλλιτεχνική φλέβα των κατοίκων της πόλης που παρακολούθησαν κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου τα προγράμματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου. Ζωγράφοι, αγιογράφοι, μουσικοί, χορευτές, χορωδοί, κεραμίστες, χειροτέχνες, σκακιστές, φωτογράφοι, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και πολλοί άλλοι, περιμένουν τους επισκέπτες στο Maroussi Art People Festival.

Ταυτόχρονα η μεγάλη αυτή γιορτή των κλασικών και σύγχρονων τεχνών αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία τόσο για κατοίκους όσο και επισκέπτες για ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα και τη διαδικασία συμμετοχής στα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και για τη γνωριμία με τους καθηγητές ανά καλλιτεχνικό είδος από τον κινηματογράφο, την επεξεργασία βίντεο, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, την αγιογραφία, το ψηφιδωτό, μέχρι την κεραμική, τις εφαρμοσμένες τέχνες, τη μαριονέτα, το κόσμημα, το θέατρο, τον χορό, τη μουσική κ.ά.

Το ωράριο λειτουργίας του Φεστιβάλ Maroussi Art People Festival και των καλλιτεχνικών περιπτέρων είναι καθημερινά και Σαββατοκύριακο από τις 11 π.μ. έως τις 11 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 213 2038136 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet