Άνοιξη… με παραδοσιακή μουσική
Πολιτισμός

Άνοιξη… με παραδοσιακή μουσική

Μία μαγευτική μουσική και χορευτική περιπλάνηση στην ελληνική παράδοση προσέφερε στο κοινό η Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πολιτισμού του Δήμου με τίτλο «Άνοιξη στο Μαρούσι… με λόγο και μουσική» που πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας. Τους χορωδούς του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου και της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου που, επίσης, συμμετείχαν στη συναυλία, μαζί με τους σπουδαίους εκπροσώπους της παραδοσιακής μουσικής μας Χρόνη Αηδονίδη και Χρυσόστομο Μητροπάνο που πλαισίωσαν με τις ερμηνείες τους τη συναυλία, χειροκρότησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, υπό διεύθυνση της Φωτεινής Κοσκόρου–Παλαμίδη και με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας παρουσίασε τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Ο σπουδαίος Θρακιώτης καλλιτέχνης και δημιουργός Χρόνης Αηδονίδης, μαζί με τον γνήσιο ερμηνευτή της παραδοσιακής μουσικής Χρυσόστομο Μητροπάνο και τη νεώτερη σε ηλικία ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα, πλαισίωσαν τους χορωδούς ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια από την παραδοσιακή μας μουσική. Χορευτικό σύνολο παρουσίασε λεβέντικους χορούς με τη συνοδεία της μουσικής ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου.

Τη σκυτάλη πήρε η Χορωδία της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου που υπό τη διεύθυνση του πατέρα Λάμπρου Ανδρεάκη προσέθεσε τη δική της πινελιά σε αυτή τη μουσική περιήγηση ανά την Ελλάδα.

Με την ολοκλήρωση της συναυλίας ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήριά του σε όλους τους συντελεστές της μουσικής παράστασης για την άψογη παρουσία και ερμηνεία τους και ιδιαίτερα τους εκλεκτούς ερμηνευτές που λάμπρυναν με τη συμμετοχή τους τη συναυλία.

Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχαν η διευθύντρια του Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου–Παλαμίδη και ο Χρυσόστομος Μητροπάνος, ο οποίος είχε την ευθύνη και για τη διδασκαλία της χορωδίας.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την τιμητική απονομή πλακέτας από τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στον δάσκαλο της μουσική μας παιδείας Χρόνη Αηδονίδη «που μετέδωσε στις νεότερες γενιές το πάθος του για την παραδοσιακή μουσική, την προάσπιση και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς». Αντίστοιχα, στον Χρυσόστομο Μητροπάνο, ο δήμαρχος παρέδωσε πλάκετα τιμής ένεκεν για την πολύχρονη συμβολή του στη διάδοση της πολιτιστικής μας ταυτότητας και «που τιμά τον τόπο μας με τη φωνή και τα τραγούδια του».

Παρόντες στη μουσική βραδιά ήταν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Πέππας και Δημήτρης Σμυρνής και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρλαύτης.

Οι εκδηλώσεις πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου με τίτλο «Άνοιξη στο Μαρούσι… με λόγο και μουσική» ολοκληρώνονται την Τετάρτη 9 Απριλίου με το αφιέρωμα στον μεγάλο δάσκαλο του θεάτρου σκιών Ευγένιο Σπαθάρη όπου ξετυλίγεται «Η ιστορία της Ελλάδας μέσα από τον Καραγκιόζη».

Ερμηνεία: Γλυκερία, Βασίλης Προδρόμου
Παρουσίαση: Γιάννης Νταγιάκος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας

Ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί όλους τους Μαρουσιώτες να τιμήσουν με την παρουσία τους και αυτή την εκδήλωση με την οποία πέφτει η αυλαία των ανοιξιάτικων βραδιών πολιτισμού του Δήμου.

Χώρος: αμφιθέατρο υπουργείου Υγείας. Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι, δίπλα στην HELEXPO.
Ώρα έναρξης: 20:00

Δωρεάν μεταφορά στον χώρο των εκδηλώσεων με λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας από το σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου. Ώρα αναχώρησης: 19:20 και 19:40. Επιστροφή από το αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet