Έναρξη για τις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Εκδηλώσεις

Έναρξη για τις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου την Τετάρτη 22 Ιουλίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους πολίτες για την έναρξη των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεών του, οι οποίες ξεκινούν την Τετάρτη 22 Ιουλίου.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των δύο πρώτων μουσικών βραδιών του Δημοτικού Ωδείου, που διοργανώνονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) στον προαύλιο χώρο της Βορέειου Βιβλιοθήκης (Στ. Δραγούμη & Μιλτιάδου), έχει ως εξής:

  • Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, ώρα έναρξης 20:30 – Μουσικό σχήμα από έξι καταξιωμένους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, θα ταξιδεύσουν το κοινό στον κόσμο της jazz μουσικής. Ο Παντελής Πασχαλίδης στην τρομπέτα, ο Τρύφωνας Θωμόπουλος στο πιάνο, ο Τάσος Σοκορέλης στην κιθάρα, ο Μαρίνος Γαλατσινός στο κλαρινέτο και στο σαξόφωνο, ο Αθανάσιος Θάνος στο ηλεκτρικό μπάσο και ο Γρηγόρης Μελάκης στα τύμπανα θα ερμηνεύσουν γνωστά standards της jazz, blues και soul μουσικής.
  • Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, ώρα έναρξης 20:30 – Τραγούδια κάτω από το φεγγάρι, με μουσικές μελωδίες από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Στο τραγούδι η Βάσια  Μούγιου, καθηγήτρια Μονωδίας  του Δημοτικού Ωδείου, ενώ στο πιάνο θα τη συνοδεύσει ο Διονύσης Βούλγαρης, καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Φωτεινή Κοσκόρου.

Οργάνωση: Ελένη Χοζού.

Η διοίκηση σημειώνει ότι θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της Covid-19, όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Περισσότερες πληροφορίες στον τηλ. αριθμό 210 6180085 του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με αφορμή την έναρξη των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου σημειώνει:

«Με επιλεγμένες εκδηλώσεις και ιδιαίτερη μέριμνα για την ασφάλεια των πολιτών απέναντι στην πανδημία, ο Δήμος Αμαρουσίου ανοίγει την αυλαία του φετινού Πολιτιστικού Καλοκαιριού.

«Αξιοποιώντας τους χώρους των μουσείων και της βιβλιοθήκης, που αποτελούν ενεργά κύτταρα πολιτισμού της πόλης μας, ξεκινούμε τον Ιούλιο από τον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης και  συνεχίζουμε με το Φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο, με μια μεγάλη ποικιλία μουσικών και θεατρικών παραστάσεων  στο Αμαλίειο, αλλά και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος του Αμαρουσίου.

»Ακολουθούν τα Σπαθάρεια, με παραστάσεις θεάτρου σκιών και ελληνική παραδοσιακή – λαϊκή μουσική στον κήπο του Σπαθάρειου Μουσείου.

»Το Μαρούσι, παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας, θα καταφέρει να γίνει πόλος εξωστρέφειας και παραγωγής αξιόλογων πολιτιστικών προϊόντων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet