Ένα μελωδικό ποιητικό ταξίδι στην Ελλάδα παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Ένα μελωδικό ποιητικό ταξίδι στην Ελλάδα παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου

Τα τραγούδια των ποιητών ζωντάνεψαν στη σκηνή του Αίθριου Θεάτρου του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2018 στη συναυλία «Μια φεγγαράδα είναι η Ελλάδα», μεταφέροντας στους θεατές μία ρομαντική και νοσταλγική αύρα από διάφορες εποχές και γωνιές της Ελλάδας. Το μελωδικό ποιητικό ταξίδι παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Στη διάρκεια της βραδιάς ακούστηκαν τραγούδια σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού, Νίκου Μοσχοβάκου, Μιχάλη Γκάνα, Μιχάλη Μπούρμπουλη, Γιάννη Κορίδη, Δημήτρη Χριστοδούλου, Μιχάλη Παρίση, σε μουσική του πρώην δημάρχου Ιθάκης Σπύρου Αρσένη. Επίσης, ακούστηκαν τραγούδια εμπνευσμένα από τις ηρωικές μορφές των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μικράς Ασίας και τραγούδια της ελληνικής ναυτοσύνης.

Τη συναυλία συνόδευε μουσικά η παρέα «Δημόδοκος». Τα τραγούδια ερμήνευσαν η Έλσα Αφεντάκη, η Χριστίνα Καρύδη και ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης. Υπεύθυνος ενορχήστρωσης ήταν ο Χρήστος Κουμούσης. Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Ξενοκώστας (πιάνο, μπουζούκι), Γιώργος Τσιατσούλης (ακορντεόν), Δημήτρης Τριανταφυλλίδης (κιθάρα).

Καλωσορίζοντας επί σκηνής τους συντελεστές της μουσικής συναυλίας ο δήμαρχος κ. Πατούλης ανέφερε: «Μια Ελλάδα μελωδίες, στίχους, μνήμες και ευχές που μπλέκουν αρμονικά σε αυτό το όμορφο μουσικό ταξίδι με πρωτεργάτη έναν άοκνο καλλιτέχνη και συνάμα άνθρωπο της προσφοράς και της αυτοδιοίκησης. Ευχόμαστε να είναι το ίδιο δημιουργικός και γεμάτος έμπνευση για πολλά χρόνια μπροστά».

Από την πλευρά του ο κ. Αρσένης, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Γ. Πατούλη για τη φιλοξενία της εκδήλωσης, μεταφέροντας την ικανοποίησή του που, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, το Μαρούσι αγαπά τον πολιτισμό και στηρίζει τους δημιουργούς.

Τη βραδιά παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), Νίκος Πέππας.

Το Φεστιβάλ τις επόμενες ημέρες συνεχίζει τη διαδρομή του με τη χορευτική παράσταση Tango «Buenos Tangos – Romperel Piso» (4/07), τη συναυλία της ταλαντούχου ερμηνεύτριας Μελίνας Ασλανίδου (5/07), τη συναυλία του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχου (11/07), το μουσικό αφιέρωμα στον συνθέτη Θεόδωρο Πολυκανδριώτη με τον Σπύρο Πολυκανδριώτη (12/07), το αφιέρωμα στους μεγάλους λαϊκούς καλλιτέχνες Βασίλη Τσιτσάνη και Στέλιο Καζαντζίδη, τον Γιώργο Υδραίο και τη Μαρία Σουλτάτου (13/07), τους δημοφιλείς στο νεανικό κοινό Stan–REC (17/07), τη συναυλία της μεγάλης λαϊκής ερμηνεύτριας Γλυκερίας (19/07), τη συναυλία των «The Idols 60΄s» (25/07), τη θεατρική παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη (27/07). Την αυλαία του Φεστιβάλ ρίχνει τη Δευτέρα 30 Ιουλίου η εκρηκτική Άννα Βίσση.

Στον ιστότοπο του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για το Φεστιβάλ, τις εκδηλώσεις με προπώληση εισιτηρίων, με ελεύθερη είσοδο, αλλά και με χρήση της Artemiscard με προνομιακές τιμές για τους κατόχους.

Κύριος χορηγός του Φεστιβάλ είναι η εταιρεία Α. Ισμαήλος Α.Ε,

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 FM – 105.8 FM, Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 FM, Sfera 102.2 FM, Μουσικός 98.6 FM, POLITIS GROUP, Real fm 97.8, Real.gr, Attica TV, AAF.gr, monopoli.gr.

Προπώληση εισιτηρίων:

  • Μέσω διαδικτύου, στο www.viva.gr και στο τηλ. 11876.
  • Στο VivaSpot στο Σύνταγμα (7 ημέρες την εβδομάδα 9:00 – 21:00).
  • Στα καταστήματα Media Markt, Reload Stores, Seven Spots, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.
  • Στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 14:00.
  • Στη Λεωφ. Κηφισίας 219 – Αίθριο Θέατρο, την ημέρα της εκδήλωσης και βάσει διαθεσιμότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet