Έστησαν χορό… στο Maroussi Art People Festival
Πολιτισμός

Έστησαν χορό… στο Maroussi Art People Festival

Με ένα ταξίδι από την μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη, στη βραδιά ελληνικών παραδοσιακών και κρητικών χορών, κορυφώθηκε ο μουσικός «περίπατος» με σταθμούς την οπερέτα, τις λάτιν «Νότες του σώματος» και το οριεντάλ μουσικό θέατρο στην 5η ημέρα της μεγάλης γιορτής Πολιτισμού Maroussi Art People Festival που από 5 έως 15 Μαΐου φιλοξενείται στο Maroussi HELEXPO.

Κοντά στους ερασιτέχνες καλλιτέχνες και στους δασκάλους τους βρέθηκε και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Στη διάρκεια της απογευματινής τους βόλτας στους χώρους του φεστιβάλ, οι επισκέπτες είχαν συντροφιά μουσικά και οπτικά ακούσματα από την οπερέτα μέχρι τους λάτιν και οριένταλ ρυθμούς, με τη βραδιά να απογειώνεται με τους ήχους της ελληνικής μουσικοχορευτικής μας παράδοσης.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της ημέρας άνοιξαν οι καθηγητές – συνθέτες του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου παρουσιάζοντας έργα κλασικά – οργανικά, φωνητικά, και πολυμέσων- αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς τους. Τη γενική επιμέλεια της παρουσίασης των Τάνια Γιαννούλη, Κωνσταντίνου Ευαγγελίδη, Λεωνίδα Κανάρη και Γιάννη Μυγδάνη, είχε η Φωτεινή Κοσκόρου-Παλαμίδη.

Μουσικοχορευτική παράσταση στο Maroussi Art People FestivalΤη σκυτάλη πήραν οι μικροί μαθητές των τμημάτων λάτιν που χόρεψαν κινηματογραφικά θέματα με τη συνοδεία πιάνου από τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου σε ένα ιδιαίτερο μουσικοχορευτικό πάντρεμα. Οι δασκάλες Ελευθερία Μπούρδη στο πιάνο, και Νικόλ Καμζέλα στο λάτιν δημιούργησαν παρέα μία παράσταση με τη μουσική επιμέλεια της Φωτεινής Κοσκόρου-Παλαμίδη και την οργάνωση της Ελένης Χοζού.

Περπατώντας στα σοκάκια του μουσικού θεάτρου, η παράσταση σε σκηνοθεσία, χορογραφίες, κείμενα και διδασκαλία της Άννας Λη, με τη Λήδα Βουρεξάκη στο πιάνο, έκανε ένα πέρασμα από την οπερέτα στο οριεντάλ συνδυάζοντας ισότιμα τα τραγούδια, τους διαλόγους, τον χορό, το κείμενο, τη μουσική και την κίνηση.

Η βραδιά κορυφώθηκε με τα τμήματα ελληνικών παραδοσιακών και κρητικών χορών να σμίγουν χορευτικά με τους θεατές σε μία μουσική περιπλάνηση από τη μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη. Πλαισιωμένα τα χορευτικά από παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα με εξαίρετους μουσικούς: τον κλαρινίστα Γιώργο Δημητρόπουλο, και Αγάθη σε τραγούδια της ηπειρωτικής Ελλάδας, την οικογένεια Κορρέ σε μία αναδρομή στη νησιωτική Ελλάδα, και τον Νίκο Ζωιδάκη να δίνει ραντεβού στα λιμάνια της Κρήτης μέσα από τους ήχους της λίρας, κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα όσων μοιράστηκαν αυτό το ξεχωριστό παραδοσιακό μουσικό μωσαϊκό.

Η ημέρα περιελάμβανε και ένα ακόμα πρωινό αφιέρωμα στα παιδιά με την οδηγό της Παραμυθοπαρέας του Δήμου Μαριλένα Καββαδά να τα εμπλέκει σε ευφάνταστες δραστηριότητες μουσικής, χορευτικής, θεατρικής και εικαστικής έκφρασης. Φυσώντας μέσα από το Μαγικό Κοχύλι της Γοργόνας έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης στη μαμά τους μαζί με τα «Χρόνια τους Πολλά» για τη γιορτή της.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην 5η ημέρα του φεστιβάλ, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης συνεχάρη όλους τους συντελεστές, μουσικούς, τραγουδιστές, χορευτές και διοργανωτές για τη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν και το θέαμα που προσέφεραν στους θεατές.

Στη διάρκεια του δεκαημέρου όλο το Μαρούσι συμμετέχει σε μία μεγάλη γιορτή πολιτισμού, με τους χιλιάδες σπουδαστές που παρακολούθησαν τη φετινή σεζόν τα τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του Δημοτικού Ωδείου σε πρώτο πλάνο.

Το ωράριο λειτουργίας του Φεστιβάλ Maroussi Art People Festival και των καλλιτεχνικών περιπτέρων είναι καθημερινά και Σαββατοκύριακο από τις 11:00 π.μ. έως τις 11:00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet