Ανέκδοτες ιστορίες καλλιτεχνών από τη Συρία στην Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Ανέκδοτες ιστορίες καλλιτεχνών από τη Συρία στην Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη Αμαρουσίου

Στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Stories Untold: Ιστορίες Τέχνης από τη Συρία» εκπροσώπησε τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), Νίκος Πέππας. Η έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του Δήμου Αμαρουσίου, φιλοξενείται στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου.

Η έκθεση δεν μιλά για τη σκιά του πολέμου και τις δυσκολίες της ζωής, αλλά για την ομορφιά, την αντοχή και τη δύναμη της αγάπης και του φωτός του συριακού λαού. Αποτελεί, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, μία ανοιχτή πρόσκληση για μια ουσιαστική θέαση της σημερινής ζωής στη Συρία, που μέσα από τη διαχείριση της απώλειας, του πόνου και του φόβου, υμνείται η δημιουργικότητα, η αγάπη και η ελπίδα για ζωή.

Από μέρους της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, ο εκπρόσωπος της Ιωάννης Μανώλης ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αμαρουσίου και τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ για τον τρόπο με τον οποίο αγκάλιασαν την έκθεση και για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξή τους.

Τις ευχαριστίες τους μετέφεραν, επίσης, ο εκπρόσωπος των Σύρων καλλιτεχνών Badie Janjah, που ταξίδεψε ως τη χώρα μας για την έκθεση, καθώς και η επιμελήτρια της έκθεσης Manas Ghanem.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 και θα λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet