Ανοίγουν τις πύλες τους τα Μουσεία του Αμαρουσίου στις 18 Μαΐου
Πολιτισμός

Ανοίγουν τις πύλες τους τα Μουσεία του Αμαρουσίου στις 18 Μαΐου

Ανοιχτά θα είναι για το κοινό τα Μουσεία του Δήμου Αμαρουσίου την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, που καθιέρωσε το ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων) από το 1977 στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των ιδρυμάτων αυτών στη σύγχρονη κοινωνία, τα μουσεία ανοίγουν εκείνη την ημέρα τις «πύλες» τους με ελεύθερη είσοδο στο κοινό και με πλήθος εκδηλώσεων, όπως θεματικές περιηγήσεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, ομιλίες, ημερίδες, εκθέσεις, προβολές και ποικίλες άλλες δραστηριότητες που περιβάλλουν τον εορτασμό.

Στον Δήμο Αμαρουσίου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο «Αθμονείς» και το Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» θα ανοίξουν τις πύλες τους για το κοινό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Η εορταστική ημέρα θα κλείσει με πανηγυρική παράσταση Καραγκιόζη που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Μουσείου Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» από τον καραγκιοζοπαίκτη Γιάννη Νταγιάκο, στις 20:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τα μουσεία του Δήμου που θα ανοίξουν τις πύλες τους για τους πολίτες και επισκέπτες του Δήμου Αμαρουσίου είναι τα ακόλουθα:

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Θεοφ. Καίρη 2 & Κυπρίων Αγωνιστών – Μαρούσι – τηλ: 210 8105519.

Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο

Βασ. Όλγας & Πλάτωνος 1 – Μαρούσι – τηλ: 210 6128538.

Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης»

Βορείου Ηπείρου 27 & Μεσογείων – Κοκκινιά Αμαρουσίου – τηλ. 210 6127245.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet