Απονομή τιμητικού βραβείου από τον Θ. Αμπατζόγλου στον Μαρουσιώτη διεθνούς φήμης μουσικό παραγωγό Hi Profile
Κοινωνία

Απονομή τιμητικού βραβείου από τον Θ. Αμπατζόγλου στον Μαρουσιώτη διεθνούς φήμης μουσικό παραγωγό Hi Profile

Τιμητικό βραβείο απένειμε ο δημαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στον Μαρουσιώτη διεθνούς φήμης μουσικό παραγωγό Αναστάσιο (Τάσο) Αντωνίου γνωστό με το όνομα «Hi Profile», κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) στην αίθουσα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου, παρουσία φίλων και συγγενών του καλλιτέχνη.

Λίγα λόγια για τον Hi Profile

O Hi Profile (Αναστάσιος Αντωνίου) είναι Έλληνας και Μαρουσιώτης -διεθνούς φήμης- μουσικός παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής με πολλές διακρίσεις παγκοσμίως. Γεννήθηκε στο Μαρούσι και τελείωσε το 5ο Λύκειο Αμαρουσίου. Έπαιξε μπάσκετ στα Ανάβρυτα Αμαρουσίου και στον ΓΣΑ με εξαιρετικές επιδόσεις, αφού θεωρήθηκε από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του, με παρουσίες και στις μικρές εθνικές, όμως ένας σοβαρός τραυματισμός τον ανάγκασε να σταματήσει τον αθλητισμό. Ενεργός στην trance μουσική από το 2002, ο Hi Profile είναι ιδρυτής του ProGREECEve Trance Music και του Official TranceFamily Greece. Ουσιαστικά, έχει δημιουργήσει ένα δικό του κίνημα trance μουσικής, το οποίο έχει βοηθήσει πολλούς νέους παραγωγούς στο ξεκίνημα τους.

Πρόσφατα βραβεύτηκε από την  UNESCO «για τη συμβολή του  στην μουσική κληρονομιά του τόπου αλλά και για  τη συμβολή του στην παγκόσμια μουσική, στο πλαίσιο της διάδοσης και ανταλλαγής της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς». Στα τέλη Απριλίου, κυκλοφόρησε τη νέα του «δουλειά» μέσα από τη δισκογραφική εταιρεία FM RECORDS: τη σύγχρονη electronic trance εκδοχή του «Δακρυσμένα μάτια» του Μίκη Θεοδωράκη, το «Weeping Eyes» αποσπώντας τα συγχαρητήρια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Έχει περισσότερες από 19 εκατομμύρια προβολές στο Youtube, στο Soundcloud και στο Spotify, με τρία singles του να βρίσκονται στη πρώτη θέση στο Beatport Charts, αλλά και εννέα singles στο Beatport Top 10, ενώ έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ σε Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γερμανία, Μεξικό, Σουηδία, Ιταλία, Δανία, Γαλλία, Σερβία, Ισραήλ, Σουηδία, Ουγγαρία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα.

Ο κ. Αμπατζόγλου κατά τη διάρκεια απονομής του τιμητικού βραβείου μεταξύ άλλων τόνισε:

«Απόψε βραβεύουμε τον Μαρουσιώτη συμπολίτη μας που με την τεχνοτροπία του καταφέρνει να ξεσηκώνει χιλιάδες άτομα στα στάδια όλου του κόσμου, αλλά και να προσελκύει εκατομμύρια ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως βραβεύουμε και τον άνθρωπο που με σεμνότητα αντιμετωπίζει όλη αυτή τη φήμη και με τη στάση του δημιουργεί θετικά πρότυπα για την ελληνική και την Μαρουσιώτικη κοινωνία.

»Ο Δήμος μας προσκαλεί τον Τάσο Αντωνίου και όταν φυσικά το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, για από κοινού συνδιοργάνωση φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής που θα επιτρέψουν στο Μαρούσι να γίνει πόλος εξωστρέφειας και γνωριμίας και με διαφορετικά είδη μουσικής».

Από τη δική του πλευρά ο Τάσος Αντωνίου δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος για αυτή την τιμητική βράβευση από τον δήμαρχο, δεδομένης της αγάπης του για το Μαρούσι και υποσχέθηκε πως θα είναι παρών στην προσπάθεια ανάδειξης της τέχνης του μέσα από τους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου.

Παρόντες στην εκδήλωση τιμητικής βράβευσης ήταν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νίκος Πέππας, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, η ηραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Βουρλάκη και ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος και προλόγισε τον Τάσο Αντωνίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet