Γ. Πατούλης: Το Μαρούσι περνά μπροστά
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Το Μαρούσι περνά μπροστά

Ισχυρό μήνυμα αυτοπεποίθησης και ελπίδας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή αναγέννηση της χώρας, απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, ανοίγοντας την καλλιτεχνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 15 Ιουνίου 2017 στη Στοά Καλατράβα στο ΟΑΚΑ σηματοδοτώντας την έναρξη του οδοιπορικού για την καθιέρωση του Αμαρουσίου ως Παγκοσμίου Προορισμού Τουρισμού Υγείας, Αθλητισμού και Επιχειρείν.

Στην εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) έγινε και η επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, επικεφαλής του οποίου είναι η δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Συμμετείχε χορωδιακό σχήμα 300 παιδιών με τον κορυφαίο συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο επί σκηνής, καθώς και εκατοντάδες πολίτες που έγιναν συμμέτοχοι στη συμβολική εκδήλωση κοινωνικής και πολιτιστικής διάστασης, στον ιστορικό χώρο που φιλοξενήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στη Στοά Καλατράβα του ΟΑΚΑ.

Η μεγάλη Γιορτή Πολιτισμού οριοθέτησε όπως τονίζει ο Δήμος, την επόμενη μέρα για το Μαρούσι και σηματοδοτεί την καθιέρωση του Δήμου Αμαρουσίου σε Παγκόσμιο Κέντρο Τουρισμού Υγείας – Άθλησης και Επιχειρηματικότητας.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων στην εκδήλωση

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν στην εκδήλωση ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλής, και ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γ. Τζιάλλας. Παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ. Εμ. Κόνσολας, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ., η εκπρόσωπος της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά, Θ. Θωμοπούλου, οι βουλευτές της Ν.Δ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Σ. Βούλτεψη, Θ. Μπούρας, Γ. Καράς, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σ. Καρχιμάκης και Μ. Αποστολάκη, ο εκπρόσωπος του μακαριοτάτου αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου πατέρας Χ. Μαρούδας, πάτερ Νικόλαος Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου, οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Γεώργιος Θωμάκος, Αίγινας Δημήτριος Μούρτζης, Μεγαρέων, Γρηγόριος Σταμούλης, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Περιστερίου Κωνσταντίνος Γενάδης, ο εκπρόσωπος δημάρχου Παλλήνης Αλέξανδρος Πυργιώτης, ο εκπρόσωπος δημάρχου Δελφών Π. Μπουρούτας, ο διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, Φώτης Τσελέπης, η πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Αικατερίνη Τζιτζικώστα, η πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων UNESCO, Μαίρη Ζηλεμένου, η πρόεδρος Παν/νιας Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή», Μαρία Γιαννίρη, ο εκπρόσωπος της δοίκησης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών δ/ντής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Μόσχος, ο δρ. Κωνσταντίνος Πάντος, επιστημονικός δ/ντής ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών, οι πολιτευτές Ν.Δ. Γιάννης Καλλιάνος, Μαριάνθη Καφετζή, Σωτήρης Ησαΐας, Ιωάννα Γκελεστάθη, Ζωή Ράπτη, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Φωτεινή Βρύνα, ο πρόεδρος του ομίλου ΙΑΣΩ, Γ. Σταματίου, η πρόεδρος του Συλλόγου «Θέλω», Κορίνα Λιούτα, μέλη της διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, εκπρόσωποι τοπικών εξωραϊστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

«Το Μαρούσι περνά μπροστά»

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, τόνισε:

«Το μοναδικό μουσικό υπερθέαμα σηματοδοτεί  τη συγκροτημένη προσπάθεια που ξεκινούμε, για να αναδείξουμε το Μαρούσι ως Παγκόσμιο Προορισμό Τουρισμού Υγείας, Άθλησης και Επιχειρηματικότητας. Από σήμερα το Μαρούσι περνά μπροστά. Με όραμα και σχέδιο, με επιμονή και έμπνευση, πάμε κόντρα στη μιζέρια και την απαισιοδοξία της εποχής. Αναδεικνύουμε την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητά μας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν κι αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης του Αμαρουσίου. Μιας πόλης που πέραν του προαστιακού της χαρακτήρα, αποτελεί όπως όλοι γνωρίζουμε ήδη, επιχειρηματικό οικονομικό μητροπολιτικό κέντρο των βορείων προαστίων.

»Αξιοποιούμε τη δυναμική των περισσότερων από 3.500 επιχειρήσεων που λειτουργούν στα όρια του Δήμου μας. Φιλοδοξούμε  να υπερδιπλασιάσουμε, από 15 σε 30 εκατομμύρια, τον αριθμό των επισκεπτών – πελατών πού επισκέπτονται σε ετήσια βάση τα μεγάλα εμπορικά κέντρα αλλά και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του ιστορικού εμπορικού μας κέντρου. Ως Δήμος ενισχύουμε τις υποδομές της πόλης, για να μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο ρόλο της. Θέτουμε ως προτεραιότητα, να αξιοποιήσουμε τις πλέον σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας , οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του Αμαρουσίου, αλλά και σημείο αναφοράς στη σύγχρονη αθλητική ιστορία του τόπου μας. Και φυσικά, να αξιοποιήσουμε προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων και καλοπληρωμένων θέσεων απασχόλησης, το γεγονός ότι στην πόλη του Αμαρουσίου λειτουργούν οι πλέον σύγχρονες ιδιωτικές μονάδες υγείας, στελεχωμένες από τους πιο ικανούς επιστήμονες που διαθέτει σήμερα η χώρα μας. Η μεγάλη δύναμη της πόλης μας, είναι οι άνθρωποί μας. Στο σχέδιο μας για να μετατρέψουμε το Μαρούσι σε Παγκόσμιο πόλο του Τουρισμού Υγείας, της Άθλησης και της επιχειρηματικότητας, οι άνθρωποι μας θα έχουν τον πρώτο ρόλο».

Αναδεικνύουμε το αισιόδοξο πρόσωπο της Ελλάδας

Στην ομιλία του ο κ. Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια να αναδειχθεί αφενός το αισιόδοξο πρόσωπο της Ελλάδας και αφετέρου η ισχυρή βούληση του θεσμού που έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, επενδύοντας σε τομείς της οικονομίας με υψηλή προστιθέμενη αξία, που μπορούν να οδηγήσουν στη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών και την αναπτυξιακή αναγέννηση της χώρας μας.

«Με όραμα και σχέδιο, με επιμονή και έμπνευση, πάμε κόντρα στη μιζέρια και την απαισιοδοξία της εποχής. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν κι αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των πόλεων μας προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων και καλοπληρωμένων θέσεων απασχόλησης» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

«Στόχος μας είναι να στείλουμε ένας σαφές μήνυμα στήριξης σε όλους τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση» ανέφερε, και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό η Τοπική Αυτοδιοίκηση καταθέτει τη δική της πρόταση εξωστρέφειας.

Δεν τα περιμένουμε όλα από το κράτος, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάμε τη χώρα μπροστά

Αναπτύσσοντας τη στρατηγική για την αναπτυξιακή αναγέννηση της χώρας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση «δεν τα περιμένει όλα από το κεντρικό κράτος, αλλά ενεργοποιείται επενδύοντας στις υγιείς δυνάμεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

Ειδικότερα σημείωσε ότι προτεραιότητα αποτελεί η αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας και η προώθηση συνεργειών και συνεργασιών με στόχο να δημιουργηθούν νέα εισοδήματα και να σταματήσει η μετανάστευση των καλύτερων μυαλών της πατρίδας μας, στο εξωτερικό.

Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι, όπως τόνισε, είναι το τρίπτυχο «σοβαρότητα, σχέδιο και επενδύσεις» και πρόσθεσε ότι είναι υπό επεξεργασία η δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για να δημιουργηθούν επιχειρηματικές συμμαχίες πάνω στους άξονες, Ιατρικός Τουρισμός,  Αθλητισμός και Επιχειρηματικότητα.

Ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη στρατηγική ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου

Όπως προανήγγειλε, από τον Σεπτέμβριο θα γίνουν περισσότερες ανακοινώσεις για τον σχεδιασμό που δρομολογείται, όσον αφορά στην καθιέρωση της πόλης του Αμαρουσίου ως «Παγκόσμιου πόλου του Τουρισμού Υγείας, του Αθλητισμού και του Επιχειρείν».

Σε ότι αφορά τον όμιλο Unesco Βορείων Προαστίων, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι διακρίνεται για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από στήριξη και φροντίδα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στον συμβολισμό της συμμετοχής των παιδιών στην εκδήλωση, τονίζοντας ότι «αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας» και διατύπωσε την πεποίθησή του ότι όταν οι «Έλληνες είναι ενωμένοι και έχουν ηγεσία, θαυματουργούν».

Η επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη στον χαιρετισμό της προς τους συμμετέχοντες σημείωσε:

«Με σεβασμό στις κοινές αξίες και στα ιδεώδη όλων των πολιτισμών, θεωρούμε χρέος μας, ως Όμιλος για την Unesco Βορείων Προαστίων να μεταλαμπαδεύσουμε τους οικουμενικούς σκοπούς και στόχους που θέτει διαχρονικά η UNESCO και να συμβάλουμε στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες και ποιότητας ζωής για όλους.

»Με θεματικούς άξονες: Την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον αμοιβαίο σεβασμό, την εξάλειψη των διακρίσεων και της φτώχειας, την πολιτιστική προαγωγή των τοπικών κοινωνιών, αλλά και την προάσπιση της ευρύτερης κοινωνικής συνοχής, διαμορφώνουμε ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων του Ομίλου που οραματιζόμαστε να υλοποιήσουμε στο άμεσο διάστημα.

»Και θα ήθελα να απευθύνω ανοιχτό κάλεσμα, από αυτό εδώ το βήμα, σε συμπολίτες μας και ενεργούς πολίτες της κοινωνίας με: Ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, Εθελοντικά αντανακλαστικά, Επιστημονικά ενδιαφέροντα, Κοινωνική ευαισθητοποίηση, Ειλικρινή αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο, ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να εφαρμόσουμε ιδέες και στρατηγικές που έχουν στο επίκεντρο τον Άνθρωπο, την Επιστήμη, τον Πολιτισμό και τους Νέους, μέσα από τη συνεργασία με φορείς: της Παιδείας (Εκπαιδευτική – Πανεπιστημιακή Κοινότητα), της Εκκλησίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πολιτείας, του Επιχειρείν».

Ακολούθως τη σκυτάλη ανέλαβαν τα παιδιά των Χορωδιών με τον διακεκριμένο συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο στο πιάνο, που με τις μαγικές φωνές τους πλημμύρισαν με γλυκές μελωδίας τον χώρο. Τα παιδιά συνέχισαν να τραγουδούν απτόητα και όταν δυνάμωσε η καλοκαιρινή βροχή.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι παιδικές χορωδίες:

  • Σπύρου Λάμπρου (Διεύθυνση: Σπύρος Λάμπρου).
  • Εθνικών Ωδείων Αμαρουσίου – Ηρακλείου (Διεύθυνση: Εύη Χλωρού).
  • ConAnima (Διεύθυνση: Ιουλία Τζαννετουλάκου).

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο Νίκος Παπαδάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet