Εγκαίνια για την έκθεση φωτογραφίας «Απέναντι ή Δίπλα» στο Μαρούσι
Πολιτισμός

Εγκαίνια για την έκθεση φωτογραφίας «Απέναντι ή Δίπλα» στο Μαρούσι

Την έκθεση φωτογραφίας «Απέναντι ή Δίπλα» της Οικογένειας Σοφικίτη, του πατέρα Δημήτρη και των υιών Κωνσταντίνου & Πέτρου, εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης».

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης του Αμαρουσίου, ο Δήμος Αμαρουσίου, με την επιμέλεια της ΚΕΔΑ, του προέδρου της Νίκου Πέππα και της αντιπροέδρου Κατερίνας Βουρλάκη, συνεχίζει την παρουσίαση σημαντικών εικαστικών καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν στην πόλη των Βορείων Προαστίων.

Στην έκθεση µε τίτλο «Απέναντι η Δίπλα», παρουσιάζονται τρεις φωτογραφικές ενότητες: το «Ονείρεµα» του Δηµήτρη Σοφικίτη από το 1999, το «Ένα πιθανό ταξίδι» του Πέτρου Σοφικίτη και το «Υδρόβιο πεπρωµένο» του Κωνσταντίνου Σοφικίτη από το 2018.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που ο Δηµήτρης Σοφικίτης και οι δύο γιοί του συναντώνται φωτογραφικά σε έναν κοινό εκθεσιακό χώρο και επιλέγουν να μοιραστούν µε τον θεατή ένα προσωπικό ταξίδι στο χρόνο. Κοινό σημείο αναφοράς, και στο επίκεντρο της έκθεσης, η φύση και ο άνθρωπος, που ο καθένας όμως τον αποτυπώνει μέσα από το δικό του συναισθηματικό κόσμο. Δύο γενιές φωτογράφων, που συνέπεσαν με το πέρασμα από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή της φωτογραφίας, τρεις διαφορετικές ματιές σε ένα κοινό θέμα.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet