Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Γιάννη Νίκου στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Γιάννη Νίκου στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου

Εγκανιάστηκε η έκθεση έργων του ζωγράφου Γιάννη Νίκου με τίτλο «Κόσμοι Τέχνης Παράλληλοι» που παρουσιάζεται στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» και, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο μεγάλος ζωγράφος, και εκπρόσωπος του «μαγικού ρεαλισμού» στην Ελλάδα, μάγεψε με τα έργα του το πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε την Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη.

Το σημαντικό αυτό καλλιτεχνικό γεγονός που φιλοξενείται στο Μαρούσι προσέλκυσε πλήθος από φιλότεχνους, αλλά και σημαντικούς συλλέκτες, φίλους του έργου του Γιάννη Νίκου που, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσλίου, ταξίδεψαν από όλα τα μέρη του κόσμου για να παραστούν στην ιδιαίτερη αυτή καλλιτεχνική βραδιά, η οποία κατά γενική ομολογία, ξεπέρασε σε διαστάσεις τα εγκαίνια μίας έκθεσης ζωγραφικής.

Η έκθεση του Γιάννη Νίκου στο Μαρούσι είχε δύο μοναδικά χαρακτηριστικά που την έκαναν ξεχωριστή από τις μέχρι σήμερα πολυάριθμες εκθέσεις του στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Αφενός, ο καλλιτέχνης παρουσίασε το πρώτο γλυπτό στην καριέρα του, και αφετέρου, η έκθεση αυτή αποτελεί την πρώτη εκδήλωση του νεοσυσταθέντος «Κέντρου Ζωγραφικής Γιάννη Νίκου».

Χαιρετίζοντας ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, το σημαντικό αυτό καλλιτεχνικό γεγονός μέσω skype, καθώς βρίσκεται στην Κίνα για τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του UCLGΟ, εξήρε τη μεγάλη προσφορά του καλλιτέχνη στο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς να φιλοξενούμε στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη “Σπύρος Λούης” την έκθεση του εξαίρετου ζωγράφου Γιάννη Νίκου. Τα έργα του κοσμούν μουσεία και ιδιωτικές συλλογές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ενώ με το έργο του έχουν ασχοληθεί ιστορικοί Τέχνης και κριτικοί και γίνονται αναλύσεις και αναφορές σε λεξικά και βιβλία Τέχνης. Τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε για τη μεγάλη προσφορά του στο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της χώρας μας και τη διεθνή καταξίωσή του, που μας κάνει υπερήφανους ως χώρα και ως Έλληνες. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν με το καλό θα πατήσω το Μαρουσιώτικο χώμα θα είναι να επισκεφθώ την έκθεση και να τον συγχαρώ από κοντά», τόνισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων, Ρένα Χαλιώτη, που είχε την ευθύνη και τον συντονισμό της εκδήλωσης των εγκαινίων, συνεχάρη θερμά, από την πλευρά της, τον καλλιτέχνη για το εξαίρετο έργο του και τόνισε ότι «το Μαρούσι έχει την τιμή να φιλοξενεί την πρώτη έκθεσή του που γίνεται έπειτα από πολλά χρόνια».

Ο ζωγράφος Γιάννης Νίκου ευχαρίστησε τους πολυάριθμους φίλους του που πλαισίωσαν την εκδήλωση, καθώς και τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.

Η πρόεδρος του «Κέντρου Ζωγραφικής Γιάννη Νίκου», διπλωμάτης Χριστίνα Βασιλοπούλου-Νίκου από την πλευρά της ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, την αντιδήμαρχο κα Ρένα Χαλώτη, τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ, Νικόλαο Πέππα, τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού και όλους τους άλλους παράγοντες που, όπως ανέφερε, «με τόση αγάπη αγκάλιασαν την έκθεση και με αυτόν τον τρόπο υλοποιήθηκε αυτή η υπέροχη βραδιά».

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστη, επίσης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ενώ, μεταξύ πολλών άλλων, στην εκδήλωση παρέστησαν:  ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών Α. Γεωργιαδης, ο πρώην βουλευτής Θ. Δαμνιανός με τη σύζυγό του, η πρέσβης Κατερίνα Μπούρα, ο κος και η κα Α. Τζιρακιάν της Aluminco, ο κος και η κα Γ. Λυμπεράκη της Trident A.E., ο κ. Θ. Ζυγουράκης της Αισακός Α.Ε., η κα Χριστίνα Νάσση της Χάρλα Α.Ε., ο εφοπλιστής Γ. Ντοσόπουλος, η συλλέκτρια Ντ. Καλαντζή, ο ζωγράφος Θ. Μανωλίδης, ο doctor Χρ. Πανόπουλος, ο doctor Γ. Καντάς, ο κος και η κα Μεντζέλου της Petrogaz, o κ. Δ. Λιανός της εταιρείας Χάλυψ, ο κ. Αντ. Κατσιφός, η κα Β. Βασιλάκη επιχειρηματίας, ο συλλέκτης Μ. Κουλαουτζίδης, ο μετεωρολόγος Τ. Αρνιακός.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 και θα λειτουργεί καθημερινές 10:00-14:00 και 17:00-21:00 και το Σάββατο και την Κυριακή 11:00-20:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet