Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο Μαρούσι
Πολιτισμός

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο Μαρούσι

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου το Σάββατο 18 Απριλίου 2015, στις 20:00, στην πλατεία Ηρώων, συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς που έχει ορισθεί η 18η Απριλίου κάθε χρόνου από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS).

Η εκδήλωση, η οποία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, έχει στόχο «να αναδείξει την πολιτιστική μας παράδοση  και να προωθήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού, και κυρίως των νέων μας στην προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Θα συμμετάσχουν:

  • Η χορευτική ομάδα του Προοδευτικού Συλλόγου Μαρλά – Μαμάδου Τήνου.
  • Το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζεύς».
  • Τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Εκείνη την ημέρα τα μουσεία του Δήμου και η Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη θα είναι ανοιχτά για το κοινό από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς σημειώνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «Η ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης αποτελεί υψηλή προτεραιότητά μας. Η πόλη του Αμαρουσίου διαθέτει μία πλούσια πολιτιστική παρακαταθήκη που στο πέρασμα των χρόνων μεταλαμπαδεύτηκε από γενιά σε γενιά. Αυτή την πολιτιστική μας κληρονομιά και ταυτότητα που είναι η συνέχεια μας οφείλουμε να  μεταλαμπαδεύσουμε και εμείς στις επόμενες γενιές. Για τον σκοπό αυτό με δράσεις και εκδηλώσεις αναδεικνύουμε τον τοπικό μας πολιτισμό και τον πολιτισμό της χώρας μας. Τιμούμε και συμμετέχουμε στον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που αποσκοπεί να γνωρίσουμε τη σημασία των μνημείων, να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι μας στο θέμα της προστασίας και διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και να προωθηθεί η υπόθεση της προστασίας και ένταξης των μνημείων στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή».

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet