Ζωγραφική & Ιστορία Τέχνης στο Maroussi Art People Festival
Πολιτισμός

Ζωγραφική & Ιστορία Τέχνης στο Maroussi Art People Festival

Ένα χρωματικό ταξίδι στην τέχνη της ζωγραφικής και στην ιστορία της τέχνης με επένδυση ένα «πολύχρωμο» μουσικό κολάζ, απόλαυσαν οι επισκέπτες της 7ης ημέρας της μεγάλης γιορτής Πολιτισμού Maroussi Art People Festival που από 5 έως 15 Μαΐου φιλοξενείται στο Maroussi HELEXPO.

Κοντά στους ερασιτέχνες ενήλικες καλλιτέχνες και στους δασκάλους τους βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.

Η ημέρα άνοιξε με μία εισαγωγή στην ιστορία της τέχνης μέσα από προβολή βίντεο όπου ξεδιπλώθηκε η πορεία της καλλιτεχνικής έκφρασης από την εποχή των σπηλαίων μέχρι τις μέρες μας. Μέσα από την περιήγηση σε έργα γλυπτικής, ζωγραφικής και αρχιτεκτονικής διαφόρων πολιτισμών, η ταινία παρουσίασε την εξέλιξη των καλλιτεχνικών ρευμάτων έως μέχρι τα σύγχρονα κινήματα όπως ο ιμπρεσιονισμός, ο ρεαλισμός και ο εξπρεσιονισμός. Την επιμέλεια της προβολής είχε η Ελίνα Καστρινάκη.

Ζωγραφικοί πίνακες στο Maroussi Art People FestivalΑκολούθησε η παρουσίαση του μαθήματος ζωγραφικής ενηλίκων από τους δασκάλους και τους μαθητές στα καλλιτεχνικά περίπτερα του φεστιβάλ, όπου οι θεατές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εκθέσεις με εκατοντάδες έργα ποικίλης τεχνοτροπίας όπως σχέδιο, κάρβουνο, ακρυλικά, μελάνι, μολύβι, χρώμα και μεικτές τεχνικές. Στα τμήματα ζωγραφικής ενηλίκων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού διδάσκουν οι: Ξένια Αντωνέλλου, Μίλτος Γκολέμας, Ελένη Γραφάκου, Μπέτυ Καρούση, Παντελής Κωνσταντίνου, Ελεάννα Μαρτίνου, Μαριλένα Παυλοπούλου, και ο Γιώργος Σεκόφσκυ. Στη διάρκεια της παρουσίασης εκτυλίχθηκε και εργαστήρι ζωγραφικής με τη συμμετοχή επίδοξων δημιουργών και μαθητών που κέρδισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Στο μουσικό σκέλος, το απόγευμα αφιερώθηκε στη «συνομιλία» με τον Μάνο Χατζιδάκι, μέσα από ένα πρόγραμμα με συνθέσεις του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού που παρουσίασε υπό τη διεύθυνση του Αιμίλιου Γιαννακόπουλου, η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του παραρτήματος του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, Μουσικού Εργαστηρίου Αγίας Φιλοθέης. Τα κινηματογραφικά και θεατρικά μουσικά «στιγμιότυπα» συνόδευσαν σε χορογραφίες τάνγκο οι μαθητές των τμημάτων ευρωπαϊκών χορών με δασκάλα τη Μαρία Αλωνεύτη–Θεοδωράτου.

Τη «συνομιλία με τον Μάνο Χατζιδάκι» ολοκλήρωσε το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου με ένα μεγάλο μουσικό σύνολο δασκάλων του Ωδείου με επικεφαλής τη διευθύντρια Φωτεινή Κοσκόρου–Παλαμίδη. Με το τραγούδι τους έντυσαν τη μουσική παράσταση η Χριστίνα Σπηλιακοπούλου, η Κέλλυ Κουνάκη και ο Άγγελος Χρονιάς. Στο πιάνο ήταν η Ελένη Χοζού, στο ακορντεόν η Φωτεινή Κοσκόρου–Παλαμίδη, στο κλαρινέτο/φλάουτο ο Μαρίνος Γαλατσινός, στην κιθάρα ο Νίκος Κουτρής και ο Αθανάσιος Θάνος, στο μαντολίνο/μπουζούκι ο Μιχάλης Σωτηράκης, στο βιολί η Μαριαλένα Καραγιάννη, στη βιόλα ο Αντίλοχος Τρανός, στο κοντραμπάσο και στις ενορχηστρώσεις ο Βαγγέλης Ζωγράφος. Τη μουσική επιμέλεια είχε η Φωτεινή Κοσκόρου-Παλαμίδη και την οργάνωση η Ελένη Χοζού.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, θαύμασε τις δημιουργίες των περισσότερων από 350 σπουδαστών των τμημάτων ζωγραφικής ενηλίκων και τους μετέφερε τα συγχαρητήρια του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, όπως και προς τους δασκάλους και όλους τους συντελεστές των καλλιτεχνικών δρωμένων που παρουσιάστηκαν.

Το Maroussi Art People Festival φέρνοντας σε πρώτο πλάνο με τους χιλιάδες σπουδαστές που παρακολούθησαν τη φετινή σεζόν τα τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, συνεχίζεται μέχρι τις 15 Μαΐου στο Maroussi HELEXPO.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet