Η ζωή & το έργο του Γρηγόριου Ξενόπουλου «ξεδιπλώθηκε» στο Μαρούσι
Πολιτισμός

Η ζωή & το έργο του Γρηγόριου Ξενόπουλου «ξεδιπλώθηκε» στο Μαρούσι

Η ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη και δημοσιογράφου Γρηγόρη Ξενόπουλου παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Διαλεκτικός Όμιλος Αμαρουσίου με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου με τη συμμετοχή πλήθους μελών και φίλων του Ομίλου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, η δημοτική σύμβουλος, αρμόδια για θέματα Δημοσίων Σχέσεων, Ρένα Χαλιώτη, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Διαλεκτικού Ομίλου, που μέσα από πρωτοβουλίες όπως η σημερινή, συμβάλλει στη διάδοση της ιστορικής γνώσης, αλλά και στην παιδεία των πολιτών.

«Στηρίζουμε σταθερά το έργο του Διαλεκτικού Ομίλου και επικροτούμε ενέργειες που ενισχύουν τις γνώσεις μας γύρω από προσωπικότητες και γεγονότα που έχουν αφήσει το ιστορικό τους αποτύπωμα στην πορεία του Ελληνισμού», ανέφερε ο δήμαρχος κ. Πατούλης, στο μήνυμά του προς τους παρισταμένους στην εκδήλωση.

Η ομιλήτρια της βραδιάς Μαρία Σπυροπούλου-Θεοδωρίδου, φιλόλογος και μέλος του Διαλεκτικού Ομίλου Αμαρουσίου, έκανε μία αναλυτική περιγραφή της ζωής και του έργου του μυθιστοριογράφου – δημοσιογράφου Γρηγόρη Ξενόπουλου, ενώ στάθηκε στους σημαντικούς σταθμούς της διαδρομής του. Ένας από αυτούς ήταν και το θρυλικό περιοδικό η «Διάπλαση των Παίδων», με το οποίο δραστηριοποιήθηκε για μεγάλο μέρος της ζωής του μέχρι και λίγο πριν τον θάνατό του.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, η πρώην δημοτική σύμβουλος Γλυκερία Μοστρού, πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet