Θεατρική δημιουργία στο Maroussi Art People Festival
Πολιτισμός

Θεατρική δημιουργία στο Maroussi Art People Festival

Γεύση από τη θεατρική δημιουργία του Αμαρουσίου μέσα από αλληγορικές παιδικές παραστάσεις, ερμηνείες on camera, πράξεις του λυρικού θεάματος με επιστέγασμα την επιτυχημένη θεατρική παραγωγή «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» της θεατρικής ομάδας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού προσέφεραν οι σπουδαστές των τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου στην ημέρα θεάτρου της μεγάλης γιορτής Πολιτισμού Maroussi Art People Festival που από 5 έως 15 Μαΐου φιλοξενείται στο Maroussi HELEXPO.

Στιγμιότυπο από την παράσταση «Κοσμογονία», στο Maroussi Art People FestivalΞεκινώντας το θεατρικό ταξίδι από τα παιδιά, η ημέρα προσέφερε στους θεατές ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των ειδών καλλιτεχνικής έκφρασης και των εκφραστικών μέσων που χρησιμοποιούνται στα τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου, σε επίπεδο θεατρικής δημιουργίας και υποκριτικής τέχνης.

Τις πρώτες τους θεατρικές απόπειρες επιχείρησαν οι μαθητές των τμημάτων θεατρικού παιχνιδιού ηλικίας 4-6 ετών παρουσιάζοντας τους μύθους του Αισώπου «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας» και «Η χελώνα που ήθελε να πετάξει» διδάσκοντας την αξία της προνοητικότητας, της εργατικότητας και της αγάπης προς τον εαυτό μας μακριά από το δηλητηριώδες συναίσθημα του φθόνου. Τη διδασκαλία των παιδιών είχε αναλάβει η Βασιλική Ξυνοπούλου.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μαθητές των τμημάτων θεατρικού παιχνιδιού «μπλέχτηκαν» στην παράσταση «Κοσμογονία» όπου τα παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών ψάχνοντας απαντήσεις συμβουλεύονται την ιστορία και φτάνουν μέχρι απαρχής της γέννησης του κόσμου. Με οδηγό το ποίημα του Ησιόδου για τη θεογονία και κοσμογονία: «Χάος, Γη και Έρωτας» βρίσκουν την αρχή της λύσης που διέπει τα πάντα. Τη μουσική επιμέλεια της παράστασης είχε η Ρέα Σιαφάκα. Τις φωτογραφίες – βίντεο επιμελήθηκε η Βενθεσικύμη Σούκουλη, και την ευθύνη για τη διδασκαλία είχε η Ράμσι Σούκουλη.

Υποκριτική στον φακό από τους σπουδαστές του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού στο Maroussi Art People FestivalΤης σκηνής και του κινηματογραφικού πλατώ στην υποκριτική προηγείται η ορθή διαχείριση των εκφραστικών τους μέσων από μέρους των επίδοξων ηθοποιών. Αυτήν ακριβώς την αποστολή έχει το μάθημα «υποκριτική στον φακό» του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού. Οι μαθητές παρουσίασαν ενώπιον των θεατών τα διάφορα στάδια από τα οποία πέρασαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, στο πλαίσιο της διαχείρισης της εικόνας τους όταν εκτίθενται μπροστά στον φακό και εν συνεχεία στο κοινό, ώστε η ερμηνεία τους να είναι αληθινή και πειστική. Το πρωτότυπο αυτό και χρηστικό προπαρασκευαστικό μάθημα μύησης στην τέχνη της υποκριτικής επιμελείται και διδάσκει ο Στέφανος Κακαβούλης.

Νωρίτερα οι μαθητές από την τάξη μελοδραματικής του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου προσέφεραν στους επισκέπτες ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του λυρικού θεάματος μέσα από διάσημες όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου και ελληνικές οπερέτες. Τους τελειόφοιτους μαθητές του τμήματος μονωδίας του Ωδείου χειροκρότησαν οι θεατές για τις εξαιρετικές ερμηνείες τους. Το «Απόγευμα όπερας και οπερέτας» σκηνοθέτησε η Χριστίνα Σπηλιακοπούλου, στο πιάνο ήταν ο Μανώλης Παπαγιάννης, τη γενική μουσική επιμέλεια είχε η διευθύντρια του Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου – Παλαμίδη, και την οργάνωση η Ελένη Χοζού.

H ημέρα θεάτρου έριξε αυλαία με την επιτυχημένη παράσταση «Το μεγάλο μας Τσίρκο» βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που διατρέχει την ελληνική ιστορία μέχρι την εποχή του Πολυτεχνείου και 41 χρόνια μετά παραμένει το ίδιο επίκαιρο όπως τότε που γράφτηκε.

Με τη συμμετοχή 45μελούς θιάσου της θεατρικής ομάδας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, η παράσταση – αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα, υπό τη σκηνοθεσία του Αντώνη Περπινιά, έχει γνωρίσει ιδιαίτερη επιτυχία όπου έχει παρουσιαστεί και το ίδιο διθυραμβικό χειροκρότημα εισέπραξε και από τους θεατές στο Maroussi HELEXPO όπου παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Σταύρος Ξαρχάκος, τη μουσική επιμέλεια έχει η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου – Παλαμίδη. Υπεύθυνη για τη διδασκαλία των τραγουδιών ήταν η  Μαίρη Ζούρα και βοηθός σκηνοθέτη η Μαρίνα Μπακοπούλου. Την παράσταση πλαισίωσε η ορχήστρα των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου.

Το Maroussi Art People Festival φέρνοντας σε πρώτο πλάνο με τους χιλιάδες σπουδαστές που παρακολούθησαν τη φετινή σεζόν τα τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, συνεχίζεται μέχρι τις 15 Μαΐου στο Maroussi HELEXPO.

Το ωράριο λειτουργίας του Φεστιβάλ Maroussi Art People Festival και των καλλιτεχνικών περιπτέρων είναι καθημερινά και Σαββατοκύριακο από τις 11:00 π.μ. έως τις 11:00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet