Κατακλύστηκε από θεατές το «Αμαλίειο» στην παράσταση «Ωχ Ηλέκτρα»
Πολιτισμός

Κατακλύστηκε από θεατές το «Αμαλίειο» στην παράσταση «Ωχ Ηλέκτρα»

Την παρωδία «Ωχ Ηλέκτρα» με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών επί σκηνής σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη και Άννας Παναγιωτοπούλου, παρακολούθησαν οι θεατές που κατέκλυσαν το Αμαλίειο αμφιθέατρο στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου.

Τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, όπως μας ενημερώνει η ανακοίνωση του Δήμου.

Την υπόθεση του έργου υπογράφει ο Αλέξης Καλλίτσης, βασιζόμενος στις γνωστές αρχαίες τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη με κεντρική ηρωίδα την Ηλέκτρα.

Η Ηλέκτρα μη μπορώντας να αντέξει τα δεινά της οικογένειάς της, δηλαδή τις συμφορές του οίκου των Ατρειδών, κατέφυγε στη βοήθεια ψυχολόγου. Η πλοκή μίας πρωτότυπης παρωδίας σε έμμετρο λόγο, με πολλά στοιχεία σύνδεσης με τη σύγχρονη πραγματικότητα, άρχισε να εκτυλίσσεται επί σκηνής προσφέροντας άφθονο γέλιο στο ακροατήριο.

Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Γιώργος Γαβαλάς, τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκορού, τη μουσική ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, τις χορογραφίες η Ελπίδα Νίνου και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και τον φωτισμό ο Λευτέρης Παυλόπουλος. Τη μουσική διδασκαλία ανέλαβε ο Παναγιώτης Τσεβάς.

Τους ήρωες του έργου ερμήνευσαν: ο Πέτρος Φιλιππίδης, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, ο Κρατερός Κατσούλης, ο Πάνος Σταθακόπουλος, ο Αλμπέρτο Φάις, ο Μάνος Ιωάννου, ο Χρήστος Σπανός, ο Σταύρος Καραγιάννης και ο Κυριάκος Μαρκάτος.

Για πληροφορίες σχετικά με τις τιμές και τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στη Γραμμή Δημότη 15321, στο τηλεφωνικό κέντρο 213 2038000 του Δήμου Αμαρουσίου και στο 11876.

Προπώληση εισιτηρίων:

  • Στα καταστήματα Παπασωτηρίου, Public, Seven Spots, IANOS, Reload Stores.
  • Στο περίπτερο της viva.gr στο The Mall Athens.
  • Στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Σταθμός ΗΣΑΠ) Μαρούσι.
  • Στα εκδοτήρια του Αμαλιείου (Λεωφ. Κηφισίας 219) την ημέρα της εκδήλωσης και βάσει διαθεσιμότητας.
  • Μέσω της ιστοσελίδας www.viva.gr με έκπτωση έως 20% και τηλεφωνικά στο 11876.

Χορηγοί επικοινωνίας: Realfm97.8, Realnews, Hit-Channel.com, in2life.gr, independent.gr, Media Soup, tralala.gr, Μέντα 88fm, mindradio.gr, e-orfeas,gr, musicity.gr, gossip-tv.gr, Rocking.gr, TheToc.

Χορηγός διοργάνωσης: Ι.ΚΤΕΟ Κόμβος Κηφισίας
Την οργάνωση παραγωγής έχει η εταιρεία Action Εστί.

Πληροφορίες θα υπάρχουν διαθέσιμες, επίσης, στον διαδικτυακό τόπο www.festivalamarousiou.gr και στο facebook.com/FestivalAmarousiou.

Χώρος: υπαίθριος χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων Αμαλιείου (Λεωφ. Κηφισίας 219)
Έναρξη παραστάσεων: 20:30

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet