«Μαζί» με την ΠΕΚΑ η ΕΝΟΤΗΤΑ
Πολιτισμός

«Μαζί» με την ΠΕΚΑ η ΕΝΟΤΗΤΑ

Την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) επισκέφθηκε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Τα γραφεία της ΠΕΚΑ βρίσκονται στον ίδιο χώρο με την Έκθεση Κεραμικής Τέχνης που λειτουργεί εκεί από το 1970, χώρο όπου σήμερα εκθέτουν πάνω από εκατό εργαστήρια αγγειοπλαστικής. Σημαντική είναι και η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής που διοργανώνεται με επιτυχία κάθε χρόνο.

Στη συνάντηση του επικεφαλής του συνδυασμού και υποψηφίου δημάρχου Λευτέρη Μαγιάκη, των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων Μανώλη Γιούργου και Σπύρου Σαμιακού με τον πρόεδρο Νικόλαο Βαλλάτο και τον γενικό γραμματέα Αγαμέμνωνα Δάνο εκτέθηκαν τα κρίσιμα προβλήματα της Ένωσης. Όλο το οικόπεδο που περιλαμβάνει τον εκθεσιακό χώρο, καθώς επίσης και το πρώην κέντρο ΤΟΛ που χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, με άμεσο κίνδυνο να πωληθεί και να χαθεί οριστικά ένας χώρος πολιτισμού και δημιουργίας για το Μαρούσι και όχι μόνο. Επιπρόσθετα, ο κλάδος των κεραμιστών δέχτηκε πλήγμα από το κλείσιμο του εργοστασίου αργιλόμαζας το 2012.

Ο συνδυασμός τόνισε από την πλευρά του ότι θεωρεί πολύ σημαντική την παρουσία της ΠΕΚΑ για την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης, αλλά και της χώρας και ότι θα αγωνιστεί μαζί της για να μην περάσει στα χέρια αλλότριων ιδιωτικών συμφερόντων το παραδοσιακό κτίριο που στεγάζει τις δραστηριότητές της.

Στο εκλογικό πρόγραμμα του Συνδυασμού, η κεραμική τέχνη αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την πολιτιστική και αναπτυξιακή προοπτική του Αμαρουσίου. Το Μαρούσι πρέπει να είναι κέντρο πολιτισμού, μια πόλη πρότυπο, όπου η καλλιτεχνική της παράδοση θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται συστηματικά, με σεβασμό και εκτίμηση στους δημιουργούς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet