«Μεταμόρφωση» του πηλού στο Maroussi Art People Festival
Πολιτισμός

«Μεταμόρφωση» του πηλού στο Maroussi Art People Festival

Τα αποτελέσματα της εντυπωσιακής διαδικασίας της «μεταμόρφωσης» του πηλού σε χρηστικό αντικείμενο, της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη που παραδοσιακά έχει συνδέσει το όνομά της με την πανάρχαια αυτή τέχνη, παρουσίασαν στην 3η ημέρα – αφιέρωμα στην κεραμική τέχνη οι καθηγητές και σπουδαστές των τμημάτων Κεραμικής Τέχνης του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής Πολιτισμού Maroussi Art People Festival που από 5 έως 15 Μαΐου φιλοξενείται στο Maroussi HELEXPO.

Δημιουργία κεραμικής που εκτέθηκε στο Maroussi Art People FestivalΤη σύνδεση του χθες της κεραμικής τέχνης με το σήμερα μέσα από το αποτύπωμα που έχει αφήσει η πανάρχαια αυτή τέχνη στο Μαρούσι, και το πέρασμα από την παραδοσιακή Κεραμούπολη στη σύγχρονη πόλη που αντιπροσωπεύει σήμερα, παρουσίασαν στους επισκέπτες οι καθηγητές Ευαγγελία Σκλάβαινα και Μιχάλης Σκλάβαινας, μαζί με τους σπουδαστές τους. Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της μετατροπής της άμορφης μάζας του πηλού σε χρηστικό αντικείμενο ή έργο τέχνης υψηλής αισθητικής ξετύλιξαν τη μαγεία της μεταμόρφωσης της άψυχης ύλης σε «ζωντανές» τρισδιάστατες σύγχρονες δημιουργίες με προσωπικό ύφος και στυλ.

Την ημέρα αυτή αφιέρωμα στη λαϊκή παράδοση συνόδευσαν οι νότες των ρεμπέτικων και λαϊκών μας τραγουδιών με τους ήχους του μπουζουκιού να κατακλύζουν το καλλιτεχνικό περίπτερο της κεραμικής και τους χώρους του φεστιβάλ. Τα τμήματα των λαϊκών οργάνων και τραγουδιού του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου ανέλαβαν να μεταφέρουν μουσικά τους επισκέπτες στην εποχή του Βασίλη Τσιτσάνη. Οι επισκέπτες απόλαυσαν στο τραγούδι την Κέλλυ Κουνάκη και τον Άγγελο Χρονά, ενώ στα πλήκτρα ήταν ο Αθανάσιος Θάνος, στην κιθάρα ο Λευτέρης Βαλασέλλης, στο μουζούκι ο Σταύρος Σακκάτος, και ο Μιχάλης Σωτηράκης. Από το τμήμα τραγουδιού της Κέλλυς Κουνάκη και του Περικλή Μπισκίνη τραγούδησαν, επίσης, η Άννα Μπιλιλή, η Δέσποινα Μπιλιλή, η Αγγελική Αποστολοπούλου και ο Ηλίας Σαλαβάτης.

Υπεύθυνοι καθηγητές των τμημάτων λαϊκών οργάνων ήταν ο Σταύρος Σακκάτος και ο Μιχάλης Σωτηράκης. Τη γενική επιμέλεια είχε η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου–Παλαμίδη και την οργάνωση η Ελένη Χοζού.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας θαύμασε τις δημιουργίες των σπουδαστών των τμημάτων κεραμικής τέχνης και τους μετέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα συγχαρητήρια του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, όπως και προς τις καθηγήτριες και όλους τους συντελεστές των μουσικών δρωμένων που παρουσιάστηκαν.

Στη διάρκεια του δεκαημέρου όλο το Μαρούσι συμμετέχει σε μία μεγάλη γιορτή πολιτισμού, με τους χιλιάδες σπουδαστές που παρακολούθησαν τη φετινή σεζόν τα τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του Δημοτικού Ωδείου σε πρώτο πλάνο.

Το ωράριο λειτουργίας του Φεστιβάλ Maroussi Art People Festival και των καλλιτεχνικών περιπτέρων είναι καθημερινά και Σαββατοκύριακο από τις 11:00 π.μ. έως τις 11:00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet