Με παραδοσιακό γλέντι καλωσόρισαν τη Σαρακοστή οι Μαρουσιώτες
Πολιτισμός

Με παραδοσιακό γλέντι καλωσόρισαν τη Σαρακοστή οι Μαρουσιώτες

Παραδοσιακά γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στο Μαρούσι, στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» καλωσορίζοντας τη Σαρακοστή.

Χωρίς χαρταετούς, λόγω του βροχερού καιρού, αλλά με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και ποικιλία από σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί, πλήθος πολιτών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, έγινε μία μεγάλη παρέα και με διάθεση γιορτινή όλοι συμμετείχαν στο παραδοσιακό γλέντι.

Με την ευκαιρία της ημέρας, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ευχήθηκε Καλή Σαρακοστή σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, αναφέροντας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «Με μεγάλη χαρά και φέτος γιορτάζουμε με τους Μαρουσιώτες και τους φίλους της πόλης μας τα Κούλουμα. Μπορεί ο καιρός να μην επέτρεψε η γιορτή μας να γίνει στην ύπαιθρο όμως δεν λείπει το κέφι που έχουν εξασφαλίσει για όλους τους συμμετέχοντες οι εκλεκτοί καλλιτέχνες μας με την ορχήστρα τους. Μέρες όπως η σημερινή θέλουμε όλοι οι συμπολίτες μας και ιδιαίτερα οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες της πόλης μας να αισθανθούν τη θαλπωρή και τη χαρά των γιορτινών ημερών. Ευχαριστούμε θερμά τους παραγωγούς και καταστήματα της πόλης μας για την ευγενική προσφορά τους ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η γιορτή. Ευχαριστούμε και τους εθελοντές μας για την πολύτιμη βοήθειά τους στη φιλοξενία και στην υποδειγματική διοργάνωση της γιορτής».

Τα τμήματα παραδοσιακών και κρητικών χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», χορευτικό του Ιδρύματος Πέτρου Ζήση του Δήμου Χαλανδρίου, και το τμήμα παραδοσιακών χορών του Δήμου Ασπρόπυργου συνοδεία της ορχήστρας «Θρια», μέσα από τις εμφανίσεις τους άναψαν το παραδοσιακό γλέντι.

Με το τραγούδι τους ξεσήκωσαν τους παριστάμενους ο μετρ της παραδοσιακής μουσικής Χρυσόστομος Μητροπάνος, και ο Χρόνης Αηδονίδης. Τους συνόδεψαν ο Νίκος Φιλιππίδης στο κλαρίνο, η Αρετή Κετιμέ στο σαντούρι και στο τραγούδι, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι και στο τραγούδι.

Τους καλλιτέχνες πλαισίωσε ορχήστρα με τους Γιώργο Μαρινάκη στο βιολί, Κώστα Μερετάκη στα κρουστά, Γιώργο Μπουραντά στα ταμπούρα, Αλέξανδρο Ταμπουράκη στο ακορντεόν και Λευκοθέα Φιλιππίδη στο τραγούδι.

Τα παιδιά έμαθαν πώς να κατασκευάζουν χαρταετό συμμετέχοντας στο δημιουργικό εργαστήρι που βρίσκονταν στον χώρο.

Όλοι οι παραγωγοί που συμμετείχαν στη 13η Δράση Αγροτικών Προϊόντων της 15ης Φεβρουαρίου 2015 συνεισέφεραν ο καθένας ξεχωριστά για την προμήθεια ή αγορά όλων των σαρακοστιανών εδεσμάτων και κρασιών που προσφέρθηκαν στους παρισταμένους του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας στο κλειστό γυμναστήριο του Σπύρου Λούη.

Αναλυτικά, ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί, στην ανακοίνωσή του, θερμά για την προσφορά τους, τους παραγωγούς: Αμάραντος, Κουτρουμάνος, Ζαχαριουδάκης, Δρόσος, Κάμπαξης, Αποστολόπουλος, Ντάση, Τσακαλάκης, Ρομπότης, Πατέλης, Χατζηγαβριήλ, Καρχιλάκης, Τεμέτερον, Μαυραγάνης, Βουρδουμπάς, Νικολαΐδης, Ριζόπουλος, Σεραφείμ, Γιαννιδάκης, Μπάτρης, Μπιτζής, Καψάλης, Βασιλοπούλου, Μεταξάς, Κολοκυθάς, Κουκοβίνος, Λιάκου, Μάρκου, Χατζόγλου, Κατσαμπούκας, Μαγκλαβάνης, Σπανός, Σιμούλης, όπως το σουπερμάρκετ Βερόπουλος Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet