Μουσικές παραγωγές για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση από τον Δήμο Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Μουσικές παραγωγές για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση από τον Δήμο Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ), παρουσιάζει τις επετειακές παραγωγές του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, τιμώντας τους ήρωες του 1821 και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου δηλώνει:

«Η δύσκολη συγκυρία της πανδημίας μπορεί να απαγορεύει τις μαζικές εκδηλώσεις για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, πλην όμως δεν μειώνει τη βούλησή μας να επικοινωνήσουμε με τους συμπολίτες μας με κάθε άλλο ασφαλή τρόπο και από κοινού να ζήσουμε την εμπειρία της ιστορικής επετείου.

»Στο πλαίσιο αυτό και μεταξύ άλλων εκδηλώσεων παρουσιάζουμε μία πλούσια συλλογή μουσικών σύγχρονων παραγωγών μέσω διαδικτύου, με πρωτοβουλία της ΚΕΔΑ και του προέδρου της Νίκου Πέππα και υπό τη μουσική δ/νση της Φωτεινής Κοσκόρου.

»Σε αυτές τις παραγωγές συμμετέχουν, όλες οι ηλικίες Μαρουσιωτών, μικροί μαθητές έως και μεγαλύτεροι καταξιωμένοι καλλιτέχνες, πολλαπλασιάζοντας με τα τραγούδια και μελωδίες τους, το ισχυρό μήνυμα της Επανάστασης του ’21 για Ελευθερία, Δημοκρατία και Εθνική Κυριαρχία. Ο Δήμος μας, κατά τη διάρκεια του έτους θα συνεχίσει με ανάλογες δράσεις, μέσω της δ/νσης Αθλητισμού & Πολιτισμού, μέσω της ΚΕΔΑ, του γραφείου Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού, του γραφείου Ισότητας των Φύλων και σε συνεργασία με τους συλλόγους της πόλης μας, προκειμένου να τιμήσει τους ήρωες, αγωνιστές του Αμαρουσίου και όλης της πατρίδας μας».

Αφιέρωμα του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Ο Εθνικός Ύμνος και οι ελληνικοί χοροί «Νίκου Σκαλκώτα» με την Κλασσική Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων του Δημοτικού Ωδείου.

Συμμετέχουν οι νέοι: Α’ βιολιά, Ηλίας Γυφτονικολός, Ζωή Προκοπίου, Γιώργος Παπαγεωργίου – Β’ βιολιά: Κωνσταντίνα Μπάλλα, Μιχάλης Γεννάδης – Βιόλες: Ισαβέλλα Χατζηιωάννου, Ελένη Φουρλάνου – Βιολοντσέλο: Μυρτώ Ξηρουχάκη – Κοντραμπάσο: Ορφέας Κωνσταντόπουλος.

Παιδική χορωδία Δημοτικού Ωδείου «Θούριος» Ρήγα Φεραίου: https://youtu.be/jT8WmG8N-T0

Συμμετέχουν οι μαθητές: Ευαγγελία Αναστοπούλου, Παναγιώτης Γκοβόστης, Χρυσηίδα Κατσικέα, Νεφέλη Καραμούτα, Δήμητρα Καραμούτα, Αργυρώ Λεώνη, Δημήτρης Λεώνης, Αναστάσιος Μαζαράκης, Φωτεινή Παλαμίδη, Λαμπρινή Παλαμίδη.

Συνοδεία πιάνου: Αμαλία Ραυτοπούλου – Συνοδεία βιολιού: Ηλίας Γυφτονικολός – Συνοδεία κιθάρας: Κωνσταντίνος Τσερεγκώφ.

Ορχήστρα ελληνικής ποικίλης μουσικής

Συμμετέχουν οι καθηγητές του ωδείου:

Πιάνο: Γιάννης Μυγδάνης – Τύμπανα: Βασίλης Κωστέας – Μπουζούκι: Χρήστος Γκούβας – Κλαρίνο-φλάουτο: Μαρίνος Γαλατσινός – Κιθάρα: Κωνσταντίνος Τσερεγκώφ – Ακορντεόν: Φωτεινή Κοσκόρου

Στο τραγούδι ο Άγγελος Χρονάς.

Ενορχήστρωση-μουσική επιμέλεια παραγωγών: Φωτεινή Κοσκόρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet