Ν. Πέππας: Στόχος μας να «ανθούν» στο Μαρούσι το Πνεύμα, οι Τέχνες και ο Πολιτισμός
Πολιτισμός

Ν. Πέππας: Στόχος μας να «ανθούν» στο Μαρούσι το Πνεύμα, οι Τέχνες και ο Πολιτισμός

Ξεκινά την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» (Βασ. Σοφίας 85, πλατεία Ηρώων, Μαρούσι), η έκθεση εικαστικών δημιουργιών με τίτλο «Το Μαρούσι τιμά τους εικαστικούς μεγάλους καλλιτέχνες του». Με το συγκεκριμένο δρώμενο
το Μαρούσι τιμά τους σημαντικότερους πυλώνες τέχνης και πολιτιστικής προσφοράς στην πόλη, σε μία ενιαία έκθεση και εκδήλωση, με τιμώμενους φορείς το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, το Μουσείο Ευγένιου Σπαθάρη, το Μουσείο Ελληνικής Κεραμικής και τον γλύπτη Γιώργο Γεωργιάδη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 και ώρα 19:30, στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Στους τιμώμενους φορείς συγκαταλέγονται:

  • Το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη
  • Το Μουσείο Ευγένιου Σπαθάρη
  • Το Μουσείο Ελληνικής Κεραμικής
  • Ο γλύπτης Γιώργος Γεωργιάδης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια έκθεσης: Κάλια ΑϊδίνηΔημήτρης Χιωτόπουλος.

Στόχος της έκθεσης αυτής είναι η ανάδειξη της διαδρομής των φορέων αυτών, όπως και μια εκ νέου αναφορά στο πολιτιστικό τους  έργο, που συνδράμει στην ανέλιξη του Δήμου Αμαρουσίου και ταυτόχρονα μια προσπάθεια διαλόγου με το κοινό. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Αμαρουσίου, όντας και στο παρελθόν, αλλά ακόμη και σήμερα, ένας Δήμος που σέβεται την πολιτιστική προσφορά, ανταποδίδει με μία πράξη σεβασμού, θαυμασμού και ευγνωμοσύνης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), Νίκος Πέππας, τονίζει ότι με τη συγκεκριμένη έκθεση «τιμούμε τη μνήμη τεσσάρων μεγάλων εικαστικών καλλιτεχνών για το σπουδαίο πολιτιστικό έργο που έχουν προσφέρει στην πόλη μας», προσθέτοντας:

«Σκοπός μας παραμένει πάντα  να ενθαρρύνουμε την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία και να ανθούν στην πόλη μας το πνεύμα, οι τέχνες και ο πολιτισμός, με την πεποίθηση ότι ο Πολιτισμός αποτελεί έκφραση ψυχής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet