Ξεχωριστά έθιμα στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Ξεχωριστά έθιμα στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αμαρουσίου

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 χορευτών από τις ομάδες παραδοσιακών χορών του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης και της χορευτικής ομάδας του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρακίου Δράμας, πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ενηλίκων Δήμου Αμαρουσίου στην πλατεία Ηρώων.

Τη χορευτική παράσταση παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «Ευχαριστούμε τους φιλοξενούμενους για την παρουσία τους στη γιορτή της πόλης μας όπως και το πολυπληθές ακροατήριο για την παρουσία του στην εξαιρετική αυτή εκδήλωση, μέσα από την οποία προάγουμε τον πολιτισμό μας, προασπίζουμε τις ρίζες μας και δυναμώνουμε τον ελληνισμό».

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών πλαισίωσαν ζωντανή μουσική, τραγούδια και χοροί από τα Δωδεκάνησα, τη Δράμα, τη Νάξο, την Αρτάκη, τη Βόρεια Θράκη, την Κάρυστο, την Αμοργό, τα Κύθηρα, τη Ζάκυνθο, την Κωνσταντινούπολη.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παρουσίαση του εθίμου «Αράπηδες» από τη Δράμα και τον στόλισμα του νυφικού κρεβατιού από τα Δωδεκάνησα.

Στην παράσταση συμμετείχαν οι ομάδες παραδοσιακών χορών του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης, τα τμήματα από τη Νεανική Εστία Αγίου Αθανασίου, ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου Δράμας.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη και Δημήτρης Καρλαύτης, η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Λέκκα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής και Νίκος Πέππας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet