Οι σπουδαστές του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου εκθέτουν το ταλέντο τους
Εκδηλώσεις

Οι σπουδαστές του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου εκθέτουν το ταλέντο τους

Συνεπείς στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού τους με τους φίλους της τέχνης, οι εκατοντάδες σπουδαστές των καλλιτεχνικών τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού εκθέτουν, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019, την έμπνευση και το ταλέντο τους μέσα από εικαστικές δημιουργικές, θεατρικές και μουσικές συμμετοχές, χαρίζοντάς σε όλους μας μία σύνθετη αισθητική εμπειρία και απόλαυση.

Είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής έκφρασης και εργασίας των σπουδαστών κάθε ηλικίας του Κέντρου, κατά την περίοδο 2018-2019 υπό τη διδασκαλία και καθοδήγηση έμπειρων δασκάλων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εκθέσεις ζωγραφικής ενηλίκων, αγιογραφίας και ψηφιδωτού, εφαρμοσμένων τεχνών, κοσμήματος και κομποδετικής, δημιουργικής και καλλιτεχνικής φωτογραφίας, μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παραστάσεις εναλλακτικής γυμναστικής, μπαλέτου και δημιουργικού χορού, δρώμενα θεατρικού παιχνιδιού, σκηνοθεσίας, υποκριτικής στον φακό και δημιουργικής γραφής.

Στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις συμμετέχουν, επίσης, οι σπουδαστές της Νεανικής Εστίας Πολυδρόσου -παράρτημα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού- με χορευτικές, χορωδιακές και μουσικές συναντήσεις, εκθέσεις αγιογραφίας, αγγειοπλαστικής και υφαντικής.

Με την ευκαιρία των καταληκτικών εκδηλώσεων των καλλιτεχνικών τμημάτων του Δήμου, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, σε μήνυμά του σημειώνει:«Βούληση και προσπάθειά μας είναι η καλλιτεχνική δημιουργία να ανθεί στην πόλη μας κόντρα στις τάσεις της εποχής που θέλουν τον πολιτιστικό μαρασμό των σημερινών γενεών και πρωτίστως της νεολαίας μας. Η παρουσίαση των έργων της χρονιάς στις καταληκτικές αυτές πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι η πιο απτή απόδειξη ότι η συνειδητή επένδυσή μας στον πολιτισμό αποδίδει καρπούς. Στηρίζουμε την καλλιτεχνική δημιουργία γιατί πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός είναι η βάση της προόδου και της πνευματικής ανάτασης μιας κοινωνίας. Δίνουμε στους φίλους της τέχνης τα “εργαλεία” και το “βήμα” να δημιουργήσουν, να εκφραστούν, να εντυπωσιάσουν με τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία τους. Θέλουμε όλοι οι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας, να έχουν τη δυνατότητα να αποτελούν μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας. Μέσα από το δικό τους “αποτύπωμα” δίνουν νέα πνοή στην καλλιτεχνική παραγωγή της πόλης μας, πάμε τον πολιτισμό στο Μαρούσι ακόμα πιο μπροστά».

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου, Νίκος Πέππας, καλεί όλους να δώσουν το «παρών» σε ένα ακόμα «ταξίδι μουσικό, θεατρικό, χορευτικό, με εικόνα και κίνηση, με χρώματα και ποικίλα εικαστικά μοτίβα, με πρωταγωνιστές τα μέλη των προγραμμάτων καλλιτεχνικής δημιουργίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου».

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet