«Ο Ιάσονας σε θεατρικό Παιχνίδι»: Παράσταση από το «Ρέον Θέατρο»
Πολιτισμός

«Ο Ιάσονας σε θεατρικό Παιχνίδι»: Παράσταση από το «Ρέον Θέατρο»

Μια αρχαία ελληνική επικίνδυνη αποστολή! Με όλα τα συστατικά του παραμυθιού – ήρωες και πριγκίπισσες και μαγεία και δράκοι! Μια παράσταση μέσα σε ένα παιχνίδι ή ένα παιχνίδι μέσα σε μια παράσταση! Οι περιπέτειες του ήρωα Ιάσονα και η Αργοναυτική Εκστρατεία για τα δημοτικά σχολεία! Γιατί τον είπανε Μονοσάνδαλο; Πόσοι ήταν οι Αργοναύτες; Ποιος τον ανάγκασε να κλέψει το Χρυσόμαλλο Δέρας; Τελικά, έζησε όσο η Αργώ;

Οι απαντήσεις θα δοθούν στη διαδραστική παράσταση «Ο Ιάσονας σε θεατρικό Παιχνίδι» που μας φέρνει το Ρέον Θέατρο και η σκηνοθέτης Ξανθή Ταβουλαρέα.

Έπειτα από μια σειρά διαδραστικών παραστάσεων («Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα», «3 Καλικάντζαροι και 1 παπούτσι», «Μασκαράδες-Αρλεκίνοι στην πλατεία», «Ο Μικρός Ονειροπόλος»). η σκηνοθέτης Ξανθή Ταβουλαρέα μας παρουσιάζει τη νέα παραγωγή του «Ρέον Θέατρο», όπου όλοι μαζί, ηθοποιοί και κοινό, ξετυλίγουν τον μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας, γνωρίζουν τους πρωταγωνιστές, και όπως πάντα, φεύγουν με αναμνηστικά της παράστασης, αλλά και το μαγικό ξόρκι της Μήδειας .

Οι περιπέτειες του θρυλικού Ιάσονα ζωντανεύουν μέσα από κούκλες, μάσκες, θεατρικό παιχνίδι και πολλά αντικείμενα και μουσικές. Η γριούλα, που δεν ήταν άλλη από τη μεταμορφωμένη Θεά Ήρα, ο βασιλιάς Πελίας, η Πυθία, η θεά Αθηνά, οι Αργοναύτες, ο μάντης Φινέας, ο βασιλιάς Αιήτης, η ίδια η Μήδεια, ακόμα και ο γίγαντας Τάλως, περνάνε μπροστά από τα μάτια των παιδιών. Μια ιστορία, σαν παραμύθι! Ένα παραμύθι που θα παίξουμε με πρωταγωνιστή, τον ήρωα Ιάσονα!

Για παιδιά από 4 χρόνων!

Ταυτότητα παράστασης

Τίτλος

Ο Ιάσονας σε θεατρικό Παιχνίδι

Επεξεργασία Κειμένων-Σκηνοθεσία

Ξανθή Ταβουλαρέα

Σκηνικά Αντικείμενα-Κουστούμια-Ήχοι

«Ρέον Θέατρο»

Παίζουν: Φίλη Μαρσώ, Ξανθή Ταβουλαρέα, οι κούκλες του «Ρέον»

Πότε: Παρασκευή 10.5.2019 και ώρα 18:00

Πού: Κέντρο Νεότητας Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου (αίθουσα εκδηλώσεων)

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet