Παρουσίαση του Καλοκαιρινού Πολιτιστικού Προγράμματος του Δήμου Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Παρουσίαση του Καλοκαιρινού Πολιτιστικού Προγράμματος του Δήμου Αμαρουσίου

Συνέντευξη Tύπου για την παρουσίαση του Καλοκαιρινού Πολιτιστικού Προγράμματος της διεύθυνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου δόθηκε στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, από τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού & Πολιτισμού, Γιάννη Νικολαράκο.

Είναι η δεύτερη συνέντευξη Τύπου που δίνεται για τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, ενώ υπενθυμίζεται πως η πρώτη αφορούσε στην παρουσίαση του Φεστιβάλ Αμαρουσίου που θα λάβει χώρα στο Αίθριο Θέατρο (Λ. Κηφισίας 219), από την Πέμπτη 1 Ιουλίου έως τη Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στην Βορέειο Βιβλιοθήκη είναι πλούσιο, υψηλού επιπέδου που περιλαμβάνει μουσικές, θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις στις πλατείες και στους πολιτιστικούς χώρους της πόλης και δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες να απολαύσουν όσα για καιρό στερήθηκαν, λόγω της υγειονομικής κρίσης, επισημαίνει η διοίκηση.

Δέκα πέντε παραστάσεις από τις πιο ανάλαφρες ψυχαγωγικές έως αυτές που απευθύνονται στο πιο απαιτητικό κοινό θα ξεδιπλωθούν, από τις 25 Ιουνίου 2021 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2021. Θερινό σινεμά για τους λάτρεις του κινηματογράφου, βραδιές jazz, κλασσική μουσική, θεατρικά για μικρούς και μεγάλους και φυσικά τα «Σπαθάρεια».

Ο κ. Αμπατζόγλου κατά τη συνέντευξη Τύπου έδωσε το στίγμα της πολιτιστικής του πολιτικής και τις προτεραιότητες υπογραμμίζοντας:

«Ο Δήμος Αμαρουσίου απλώνει τις εκδηλώσεις του στις γειτονιές, γιατί η καρδιά της πόλης δεν χτυπά μόνο στο κέντρο. Συνάμα μεριμνά για κάθε πολίτη, καθώς δεν σχεδιάζει μόνο με βάση τις απαιτήσεις ενός μέσου κοινού, αλλά αναγνωρίζει και απευθύνεται με τις επιλογές του στις διαφορετικές προτιμήσεις. Παράλληλα, ανοίγει στους δημότες τις πολιτιστικές υποδομές που διαθέτει, όπως τη Βορέειο και το Σπαθάρειο, γιατί θέλει τα μουσεία, η Βιβλιοθήκη και η Πινακοθήκη να αποτελούν ενεργά κύτταρα Πολιτισμού, ενταγμένα στη ζωή της πόλης, αλλά κυρίως συνδυάζει την αισθητική παιδεία με την αναψυχή, με μόνο κριτήριο την ποιότητα στις επιλογές του».

«Το Καλοκαιρινό Πολιτιστικό Πρόγραμμα μαζί με το Φεστιβάλ αποτελούν μία ολοκληρωμένη πρόταση πολιτισμού και ψυχαγωγίας και προσκαλούμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να μοιραστούν μαζί μας υπέροχες καλλιτεχνικές βραδιές» σημείωσε ο κ. Αμπατζόγλου, ενώ, τέλος, αναφέρθηκε και στη συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής δύο μουσικών παραστάσεων, για τις οποίες ο Δήμος καλύπτει οργανωτικά ή/και τεχνικά έξοδα και παρέχονται δωρεάν προς το κοινό.

Ο κ. Νικολαράκος αναφέρθηκε διεξοδικά σε κάθε μια εκδήλωση που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, επισημαίνοντας:

«Απελευθερώνοντας την τέχνη, δίνουμε διεξόδους στον κόσμο που θέλει να ξαναζήσει ελεύθερος από τα δεσμά της πανδημίας, βιώνοντας το θαύμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας και απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς».

Στην συνέντευξη Τύπου παρέστη η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, η οποία στο χαιρετισμό της εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και προσωπικά του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου, με την προσφορά δύο μεγάλων συναυλιών και συγκεκριμένα στις 13 Ιουνίου με τη συναυλία των Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Μιχάλη Χατζηγιάννη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ και στις 12 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία της καταξιωμένης ερμηνεύτριας Κωνσταντίνας με τίτλο «Μια Ελλάδα Φως».

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων, Χάρης Ρώμας, ο οποίος εξήρε το έργο και ιδιαιτέρως το πολιτιστικό του κ. Αμπατζόγλου στο Μαρούσι και ο διεθνούς φήμης αρχιμουσικός Γιάννης Γεωργιάδης, που ηγείται της Συμφωνικής Ορχήστρας Novarte, που συμμετέχει στο πρόγραμμα με τη συναυλία «Το Μουσικό της Ελλάδος Νήμα». Τέλος, παρέστησαν η σύμβουλος του δημάρχου επί θεμάτων Πολιτισμού, Άννα Βαγιωνά, η σύμβουλος του δημάρχου επί θεμάτων Αθλητισμού, Μάχη Νικολαράκου και υπηρεσιακοί παράγοντες της διεύθυνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet