Πρεμιέρα για τα κινηματογραφικά πρωινά
Πολιτισμός

Πρεμιέρα για τα κινηματογραφικά πρωινά

Με την ταινία γαλλικής παραγωγής «Σκασιαρχείο» του Ζαν Πολ λε Σανουά και παρουσία πλήθους νεανικού κοινού άνοιξε η αυλαία των κινηματογραφικών ταινιών που θα προβάλλει ο Δήμος Αμαρουσίου τα πρωινά της Κυριακής από 9 Μαρτίου έως 4 Μαΐου στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής (ΤΟΛ), Κηφισίας 207, Μαρούσι, με ώρα έναρξης τις 12 μ.μ.

Στην πρεμιέρα των νεανικών κινηματογραφικών προβολών το σύνθημα της έναρξης έδωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη. Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Ν. Πέππας, παρουσία και της προέδρου της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης Έλλης Μήτση, που υποστηρίζει την πολιτιστική δράση του Δήμου Αμαρουσίου, ανέφερε: «Από 9 Μαρτίου 2014 και για δύο μήνες δίνουμε στους νεαρούς φίλους της έβδομης τέχνης, την ευκαιρία, μέσα από έξι ξεχωριστές παραγωγές από πέντε χώρες, να ξεφυλλίσουν δωρεάν ένα μοναδικό κινηματογραφικό άλμπουμ με παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο που βλέπουμε ήδη από την πρώτη προβολή μεγάλη συμμετοχή παιδιών και νέων της πόλης μας. Ευχαριστούμε θερμά όλες τις πλευρές που συνεργάστηκαν προκειμένου να είναι εφικτή η υλοποίηση αυτής της πρωτόγνωρης κινηματογραφικής εμπειρίας στο Μαρούσι».

Τα κινηματογραφικά πρωινά θα συνεχιστούν την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 με την ταινία «Να παίζεις και να αγωνίζεσαι», μία καταπληκτική ιστορία που εκτυλίσσεται στη Βενεζουέλα με πρωταγωνιστές 11 μη προνομιούχα παιδιά που έδιναν τον δικό τους «μουσικό» αγώνα ζωής.

Τη σειρά των Κυριακάτικων κινηματογραφικών πρωινών του Δήμου Αμαρουσίου υλοποιεί το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου με την υποστήριξη των πρεσβειών της Ισπανίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης.

Η είσοδος για μικρούς και μεγάλους είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet