«ΣΠΑΘΑΡΕΙΑ 2021»: Άνοιξε η αυλαία για το 22ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών του Δήμου Αμαρουσίου
Πολιτισμός

«ΣΠΑΘΑΡΕΙΑ 2021»: Άνοιξε η αυλαία για το 22ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών του Δήμου Αμαρουσίου

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 άνοιξε η αυλαία του 22ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών, στον αύλειο χώρο του ομώνυμου Μουσείου «Ευγένιος Σπαθάρης», τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Φέτος το εν λόγω Φεστιβάλ αποτελεί ένα αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, προβάλλοντας τον σπουδαίο ρόλο του δύσμορφου αλλά έξυπνου Έλληνα Καραγκιόζη μέσα από τα σημαντικότερα ηρωικά έργα του 1821.

Στην έναρξη του 22ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος ο οποίος μετέφερε στο κοινό τους χαιρετισμούς του και την πεποίθηση ότι και αυτό το Φεστιβάλ θα στεφθεί από μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον μεγάλο δάσκαλο Ευγένιο Σπαθάρη και ενημέρωσε τους μικρούς και μεγαλύτερους θεατές για τις υπόλοιπες παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών που θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

Με τη σειρά της, το κοινό καλωσόρισε η προϊσταμένη των Μουσείων του Δήμου, Μένια Σπαθάρη, η οποία τόνισε την προσφορά του Καραγκιόζη στη διδαχή της ιστορίας, ενώ ο σύγχρονος καραγκιοζοπαίχτης Σωκράτης Κοτσορές προλόγισε την παράσταση ακολούθησε, με τίτλο «Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος στο Χάνι της Γραβιάς».

Την παράσταση Θεάτρου Σκιών παρακολούθησαν επίσης η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού, Φανή Λέκκα, οι σύμβουλοι του δημάρχου Άννα Βαγιωνά, Μάχη Νικολαράκου και Γιώργος Ξηρός, καθώς και ο βετεράνος καραγκιοζοπαίχτης Μίμης Μάνος.

Δείτε το πρόγραμμα των επόμενων παραστάσεων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet