Συναυλία αλληλεγγύης με τις «Αλληλέγγυες Νότες» στο Ιδιόμελο
Κοινωνία

Συναυλία αλληλεγγύης με τις «Αλληλέγγυες Νότες» στο Ιδιόμελο

Η μουσική κοινότητα «Αλληλέγγυες Νότες» παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Το τρένο των τρελών» στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο και την αφιερώνουν στον Πανελλήνιο Σύλλογο συμπαράστασης κακοποιημένων γυναικών και ανήλικων παιδιών Ελλάδας «Βοήθεια – Ελπίδα – Ζωή».

Η παράσταση θα παρουσιαστεί το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στις 20:30 στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο (Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασ. Κωνσταντίνου, Μαρούσι, κοντά στον ΗΣΑΠ).

Είσοδος ελεύθερη με εθελοντική συνεισφορά.

Η μουσική κοινότητα «Αλληλέγγυες Νότες» επισημαίνει σχετικά με τη μουσική παράσταση:

Στα βαγόνια ενός παράδοξου τρένου οι επιβάτες εισέρχονται με ένα τραγούδι αντί για εισιτήριο. Το κάθε τραγούδι ξεκλειδώνει τους σταθμούς κι όλοι οι σταθμοί σχεδιάζουν μια διαδρομή: την ακροβασία ανάμεσα στην τρέλα και τη λογική, όπως αυτή αποτυπώνεται στις μουσικές που αγαπάμε.

Στο τέρμα της διαδρομής, κι αφού έχουμε διασχίσει πολλούς τόπους και τρόπους ανθρώπινης τρέλας, θα σταθούμε λίγο και στην τρέλα αυτών που ονειρεύτηκαν και ζωγράφισαν το όνειρό τους. Κι αν δεν τα κατάφεραν να αλλάξουν τον κόσμο – αυτό κι αν είναι τρέλα – έγιναν – και διαρκώς γίνονται, εδώ που τα λέμε – χαρτογράφοι και σκαπανείς ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος.

«Το τρένο των τρελών» ετοιμάσαμε, με τη δική μας δύσκολη αλλά σαγηνευτική πατέντα, εμείς τα μέλη της μουσικής ομάδας αλληλεγγύης «Αλληλέγγυες Νότες». Μικρή παράδοση της ομάδας, που διανύει το έκτο έτος της ζωής της και της δράσης της στο Μαρούσι, είναι ο καθένας να φέρνει το τραγούδι του πάνω στο θέμα που κάθε φορά επιλέγουμε, μια και οι παραστάσεις μας είναι πάντα θεματικές. Μέσα από το παζλ των τραγουδιών προκύπτει και η αφήγηση της παράστασής μας, ο θεματικός της ειρμός. Το μουσικό παραγόμενο της δουλειάς μας το προσφέρουμε πάντα αλληλέγγυα. Ωστόσο, μέσα στα χρόνια μάς έγινε ολοφάνερο ότι εξίσου σημαντική με την αλληλέγγυα προσφορά είναι και η μεταξύ μας χαρά που προκύπτει από την παρέα, την αγάπη, τη σύνθεση ενός περίπλοκου παζλ προσωπικών ήχων που γίνεται ομαδική συνήχηση. Κι έτσι πορευόμαστε. Ερασιτέχνες ασπούδαχτοι και επαγγελματίες σπουδαγμένοι, με την ελπίδα να μπορούμε πάντα να τραγουδάμε και να μοιραζόμαστε ευγενείς καρπούς στις συναντήσεις μας.

Πληροφορίες – κρατήσεις: τηλ. 210 6817042.

«Το τρένο των τρελών» στο Ιδιόμελο / αφίσα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet