Συναυλία με τους «Αντάμα» από την Ένωση Κρητών «Κρηταγενής Ζευς»
Πολιτισμός

Συναυλία με τους «Αντάμα» από την Ένωση Κρητών «Κρηταγενής Ζευς»

Η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» διοργανώνει μουσική βραδιά με τους «Αντάμα», το Σάββατο 4 Απριλίου 2015, στις 8:30 μ.μ., στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού (ΤΟΛ) – Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής (Λεωφόρος Κηφισίας 207, Μαρούσι).

«Θα ταξιδέψουμε “αντάμα”» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, «σ΄ ένα μουσικό ταξίδι από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα ως τα σήμερα, άλλοτε στο μονοπάτι της σύγχρονης, επηρεασμένης από την παράδοση κρητικής μουσικής, κι άλλοτε στη γνήσια παραδοσιακή, σε Ριζίτικα, Ταμπαχανιώτικα, Μαντινάδες και συνθέσεις των ίδιων. Θα ακούσουμε τραγούδια για τον έρωτα, την προδοσία, την “μπιστική φιλία”, την αγάπη, την ξενιτιά, τον χωρισμό».

Παίζουν και τραγουδούν οι μουσικοί:

  • Ειρήνη Δερέμπεη: τραγούδι, θιαμπόλι, καβάλι, μπανσούρι.
  • Κάρολος Κουκλάκης: τραγούδι, μπουλγαρί.
  • Βασίλης Τζωρτζίνης: κοντραμπάσο.

Φυσικά θα υπάρχει και κέρασμα με κρητικές λιχουδιές και ρακή.

Οι ενδιαφερόμενοι να εξασφαλίσουν προσκλήσεις παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Κ. Σηφάκη στον αριθμό τηλεφώνου 6977 265425.

Λίγα λόγια για τους «Αντάμα»

Ειρήνη Δερέμπεη – Κάρολος Κουκλάκης

Δύο μουσικοί που συναντιούνται το 1993 με αφορμή τη δημιουργία του μουσικού συνόλου «Παλαιινά Σεφέρια» όπου με αφετηρία τη μουσική της Κρήτης και το προσωπικό τους ερμηνευτικό ύφος υπέγραψαν  δύο δισκογραφικές δουλειές (Παλαιινά Σεφέρια και Ως είν΄ αέρας.)

Ακολούθησαν πολλές συνεργασίες με καταξιωμένους συνθέτες-μουσικούς όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Νίκος Μαμαγκάκης, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, o Μάριος Φραγγούλης, ο Χρήστος Λεοντής, ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Κωστής Αβυσσινός, ο Νίκος Κατριτζιδάκης, ο Δημήτρης Σγουρός κ.ά.

Από το 2008 δουλεύουν πάνω σε μια καινούργια πρόταση, που αφορά στη μουσική της Κρήτης με πρωταγωνιστές τους αυλούς και τα έγχορδα όργανα όπως το θιαμπόλι (κρητικό πνευστό) και το μπουλγαρί (κρητικός ταμπουράς), πραγματοποιώντας συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet