«Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού» από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη
Πολιτισμός

«Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού» από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», με στόχο να διαδώσει ακόμα περισσότερο το μήνυμα για ανοικτή πρόσβαση όλων των πολιτών στην Τέχνη, την Παιδεία και τον Περιβαλλοντικό Πολιτισμό.

Μέσα από μία σειρά διαδραστικών και ανοικτών εκδηλώσεων το ευρύ κοινό και κυρίως η νέα γενιά θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα, γνωρίζοντας παράλληλα από κοντά τη φιλοσοφία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) που κτίζεται στο Φάληρο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα εξελιχθούν στο Μαρούσι περιλαμβάνονται:

1. Παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» από την Εθνική Λυρική Σκηνή με το έργο «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ.

Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 και ώρα 21:00, στο θέατρο του Αμαλίειου Ιδρύματος.

2. Λειτουργία κινηματογραφικού εργαστηρίου για τη δημιουργία ερασιτεχνικών ταινιών. Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 20 ώρες και χρειάζεται προεγγραφή στη Βιβλιοθήκη.

Το εργαστήρι θα λειτουργήσει κατά τις ημέρες και ώρες:

  • Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, πρώτη συνάντηση 17:00 – 19:00.
  • Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, ώρα: 17:00 – 19:00
  • Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, ώρα: 12:00 – 16:00
  • Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, ώρα: 12:00 – 16:00
  • Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, ώρα: 17:00 – 20:00
  • Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, ώρα: 17:00 – 19:00

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Κινηματογραφικό Εργαστήρι, καθώς και την Ηλεκτρονική Φόρμα Συμμέτοχης.

3. Επίσκεψη στο Κέντρο Επισκεπτών και στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στο Φάληρο, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα από 11:00 έως 13:00. Για τη συμμετοχή και στη συγκεκριμένη δράση χρειάζεται προεγγραφή στη Βορέειο Βιβλιοθήκη.

4. Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος το Σεπτέμβριο με τον τίτλο:

«Από το Δήμο μου στο ΚΠΙΣΝ», στο πλαίσιο του οποίου ένα φορητό εκπαιδευτικό κουτί θα ταξιδέψει μέχρι τον Δήμο, καλώντας παιδιά και ενήλικες να γνωρίσουν μέσα από το παιχνίδι το ΚΠΙΣΝ και να πάρουν μια πρώτη γεύση των υπηρεσιών που θα προσφέρει σε λίγα χρόνια στους επισκέπτες του.

Πληροφορίες για ακριβείς ημέρες και ώρες θα παρέχονται από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη.

Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που σύμφωνα με το Ίδρυμα πρόκειται για ένα έργο μεγάλης εθνικής σημασίας, ειδικά υπό τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet