Ταξίδι στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι στον Μουσικό Νοέμβρη
Πολιτισμός

Ταξίδι στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι στον Μουσικό Νοέμβρη

Ένα διήμερο αφιερωμένο στο ελληνικό έντεχνο τραγούδι απόλαυσε το κοινό που παραβρέθηκε στη Διαδημοτική Συναυλία της Μικτής Χορωδίας Αμαρουσίου με τις  Χορωδίες των όμορων Δήμων Λυκόβρυσης Πεύκης, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης και Βριλησσίων, το οποίο διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μουσικός Νοέμβρης στο Μαρούσι».

Την εξαιρετική συναυλία παρακολούθησαν στο κατάμεστο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας από φίλους της ποιοτικής μουσικής, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλαος Πέππας, η πρόεδρος του ΠΕΑΠ  Λυκόβρυσης Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, η δημοτική σύμβουλος Ρένα Χαλιώτη, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού  Δήμου Ηρακλείου Δέσποινα Αϊβατζίδου, η πρόεδρος της Χορωδίας Αμαρουσίου Τούλα Λαζάρου και η πρόεδρος της Χορωδίας Δήμου Ηρακλείου Μαίρη Γούναρη.

Καλωσορίζοντας ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης τα μέλη των χορωδιών και τους συμπολίτες –υπογράμμισε- ότι ο Μουσικός Νοέμβρης στο Μαρούσι είναι «ακόμη ένα σημαντικό ταξίδι στον πολιτισμό με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών». «Στις προτεραιότητές μας» –σημείωσε- «είναι η παραγωγή πολιτισμού στη πόλη μας και σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας  με τους όμορους Δήμους μέσα από τα χορωδιακά σχήματα που διαθέτουν οι πόλεις μας, δημιουργώντας μέσα από αυτή την διαδημοτική συνεργασία ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που όλοι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε». Ο κ. Γ. Πατούλης συνεχάρη τους συντελεστές της διοργάνωσης και ευχαρίστησε τα μέλη των χορωδιών για την προσπάθεια και τη συμμετοχή τους.

Οι ερμηνείες των Δημοτικών χορωδιών σε ελληνικά έντεχνα τραγούδια υπήρξαν εξαιρετικές, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου.

Τη διεύθυνση των χορωδιών είχαν οι μαέστροι: Όλγα Αλεξοπούλου – Δήμος Αμαρουσίου, Ελευθερία Βούλγαρη – Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης, Νίκος Φυλαχτός – Δήμος Ηρακλείου, Θανάσης Αρβανίτης – Δήμος Κηφισιάς- Ν. Ερυθραίας- Εκάλης, Νίκος Καριώτης – Δήμος Μεταμόρφωσης, Παναγής Μπαρμπάτης – Δήμος Βριλησσίων.

Η βραδιά έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών κεραμικών δώρων από τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Νικόλαο Πέππα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet