Το Μαρούσι γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων
Πολιτισμός

Το Μαρούσι γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Το Μαρούσι συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, με δραστηριότητες και πλούσια πολιτιστικά δρώμενα και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να τα επισκεφθούν, ώστε να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, γνωρίζοντας παράλληλα την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» θα υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους από τις 9:00 το πρωί έως και τις 9:00 το βράδυ, για να τους ταξιδέψουν σε μαγικά ταξίδια στον κόσμο των ζώων, στην ελληνική μας παράδοση και στη λαϊκή τέχνη του Θεάτρου Σκιών, με αποκορύφωμα μία θρυλική παράσταση του Καραγκιόζη, για να κλείσει με «γλέντι» η γιορτή.

Η είσοδος στα Μουσεία και στην παράσταση είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα σε κάθε Μουσείο, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, έχει ως εξής:

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου

Ώρα 17.00: «Ο μαγικός κόσμος των ζώων» – Μια περιήγηση στη σημαντικότατη συλλογή ταριχευμένων ζώων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αμαρουσίου.

Ώρα 17.30: Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η ζωή των φυτών». Γνωρίζουμε τα φυτά να ταξιδεύουν, να αναπτύσσονται,να ανθίζουν, να συμβιώνουν, να επιβιώνουν και να δίνουν τους δικούς τους κοινωνικούς αγώνες.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Θεοφίλου Καϊρη 2 & Κυπρίων Αγωνιστών – Μαρούσι. τηλ. 210 8105519

Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο «Αθμονείς» Δήμου Αμαρουσίου

Ώρα  18. 30: «Ταξίδι στην Ελληνική Παράδοση»- Μια ξενάγηση στην πιο πολύτιμη συλλογή αντικειμένων και άλλων ειδών που εκπροσωπούν την ιστορία – λαογραφία του τόπου μας και ειδικότερα της πόλης του Μαρουσιού.

Ώρα 19.00: Παιδική δραστηριότητα με τίτλο:« Μαθαίνω τη λαογραφία του τόπου μου» – Πρόσκληση για παιδιά, προκειμένου να εξερευνήσουν τους χώρους του Μουσείου, να ανακαλύψουν τα πιο σημαντικά αντικείμενά του και να τα περιγράψουν μόνα σας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Βασιλίσσης Όλγας & Πλάτωνος 1 – Μαρούσι. Τηλ. 210 6128538.

Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» Δήμου Αμαρουσίου

Ώρα  19.30: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης και η παρέα του». Θαυμάζουμε τις μαγικές σκιές του μεγάλου Δάσκαλου του ελληνικού θεάτρου σκιών του Ευγένιου Σπαθάρη, γνωρίζουμε βαθύτερα τον αγαπημένο μας Καραγκιόζη με το θίασό του και να παίζουμε μαζί τους!

Ώρα 20.15: Παράσταση θεάτρου σκιών από τον μαθητή του Ευγένιου Σπαθάρη, Γιάννη Νταγιάκο, με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης στο Μουσείο». Μια ξεκαρδιστική κωμωδία για να κελίσει η γιορτή η αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων! «Θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε»!

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Βορείου Ηπείρου 27 & Μεσογείων – Κοκκινιά Αμαρουσίου. Τηλ. 210 6127245.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet