Το Μαρούσι γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού
Πολιτισμός

Το Μαρούσι γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Μία χορευτική πανδαισία με ευρωπαϊκούς χορούς, ρυθμική και μπαλέτο, μέχρι ελληνικούς και παραδοσιακούς χορούς χάρισαν στο κοινό τα Τμήματα Χορού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού.

Τον χαιρετισμό και το μήνυμα του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη μετέφερε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, παρόντος του προέδρου της Αναπτυξιακής Νικόλαου Πέππα, η οποία μεταξύ άλλων υπογράμμισε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ότι «Κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού που καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο της Unesco το 1982, με στόχο να αναδείξει τον χορό ως μία μορφή τέχνης, που δεν γνωρίζει κανενός είδους όρια και ενώνει τους ανθρώπους.

»Η Τέχνη της Μούσας της Τερψιχόρης, ο χορός, είναι συνυφασμένος με την ανθρώπινη φύση. Αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας, είναι ένας μοναδικός τρόπος να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας. Γιορτάζουμε τη σημερινή μέρα στην πόλη μας με την εξαιρετική χορευτική παράσταση που επιμελήθηκαν οι διδάσκοντες στα τμήματα χορού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού με τους σπουδαστές των τμημάτων. Το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό έργο που παράγεται στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού είναι πολύ σημαντικό και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να  ενισχύουμε τη δημιουργικότητα των σπουδαστών μας και να προάγουμε τον πολιτισμό στη πόλη μας».

Στη χορευτική παράσταση παρουσιάσθηκαν οι χορογραφίες από τα Τμήματα:

  • Μπαλέτου με υπεύθυνη δασκάλα την Έφη Μπαρτζιώκα.
  • Λάτιν και ελληνικών χορών με δασκάλα την Έφη Κεραμάρη.
  • Zumpa με δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Γερογιάννη.
  • Salsa με δάσκαλο τον Τάσο Κατσάρα.
  • Παραδοσιακών χορών με δάσκαλο τον Γιώργο Φραγκάκη.

Ακολούθως, υπό τους ήχους ελληνικής και ξένης μουσικής το κοινό χόρεψε ως μια μεγάλη παρέα τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Χορού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet