Φεστιβάλ Αμαρουσίου: Με την ευχή στις 2 Σεπτεμβρίου να ακουστεί διά ζώσης η σπουδαία λαϊκή φωνή της Γ. Νέγκα (video)
Video

Φεστιβάλ Αμαρουσίου: Με την ευχή στις 2 Σεπτεμβρίου να ακουστεί διά ζώσης η σπουδαία λαϊκή φωνή της Γ. Νέγκα (video)

Να πάνε καλά και η σπουδαία λαϊκή φωνή της Γιώτας Νέγκα να ακουστεί διά ζώσης στο αίθριο θέατρο του Δήμου Αμαρουσίου την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020, στην έναρξη του Φεστιβάλ του 2020. Με αυτή την ευχή ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη 25 Αυγούστου, σχετικά με τις συγκεκριμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Τον δήμαρχο συνόδευαν στο πάνελ ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) και έχων το γενικό πρόσταγμα των εκδηλώσεων, Νίκος Πέππας.

Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από το πώς θα έχει εξελιχθεί η μάχη περιορισμού του κορωνοϊού, αφού -όπως τόνισε εμφατικά- ο κ. Αμπατζόγλου προέχει η δημόσια υγεία και στο σημείο αυτό η δημοτική αρχή δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει ούτε στο ελάχιστο.

Το Φεστιβάλ του Δήμου, που έχει προϋπολογισθεί στα 60.000 ευρώ, επιδιώκει να αποφύγει, όπως είπε ο δήμαρχος, τόσο τον ελιτισμό, όσο και τον πολιτιστικό λαϊκισμό, εστιάζοντας σε ποιοτικά στοιχεία που έχουν ως στόχο να προσφέρουν μια όαση ψυχαγωγίας, που τόσο έχει ανάγκη ο κόσμος.

Μάλιστα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα μεταδοθεί και διαδικτυακώς, έτσι ώστε να το απολαύσουν και όσοι κάτοικοι του Δήμου δεν καταφέρουν να βρεθούν στο αίθριο θέατρο.

Επίσης, ο κ. Αμπατζόγλου προέβη σε έναν μίνι απολογισμό των μέχρι σήμερα πολιτιστικών δρώμενων στο Μαρούσι, αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον μείζονα στόχο που έχει θέσει η διοίκησή του, δηλαδή να δημιουργήσει μια μόνιμη στέγη για τον πολιτισμό της πόλης. Μάλιστα, όπως ενημέρωσε, ήδη έχει βρεθεί ο χώρος όπου θα στεγασθεί το δημοτικό θέατρο, προσθέτοντας ότι ευελπισθεί να κάνει τα εγκαίνιά του μέσα στην προσεχή διετία.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος ενδεικτικά σημείωσε: «Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ προσδοκούμε να είναι οάσεις χαράς και αισιοδοξίας για τους συμπολίτες μας. Σκοπός μας είναι αυτό το περίεργο, λόγω της πανδημίας καλοκαίρι, να δημιουργήσουμε ευχάριστες διεξόδους αναψυχής που τόση ανάγκη έχουμε όλοι μας».  

Αναφερόμενος στους στόχους της δημοτικής αρχής τόνισε: «Δίνουμε έμφαση σε μια πολιτική εξωστρέφειας, που προβάλλει τους δημιουργούς που δρουν στο τοπικό επίπεδο και διαχέει στην πόλη το έργο που παράγεται από τους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου και άλλους πολιτιστικούς πρωταγωνιστές της πόλης. Αντίστοιχη επιλογή γίνεται και στο φετινό Φεστιβάλ, με ένταξη στον προγραμματισμό του της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου Τερψιχόρη Παπαστεφάνου”, αλλά και μουσικο-χορευτικών παραστάσεων, με την υποστήριξη και συνδιοργάνωση των Συλλόγων των Κρητών και των Ποντίων της πόλης. Επιπλέον, δύο υψηλής επίσης σημασίας ετήσιοι πολιτιστικοί θεσμοί πρόκειται να υλοποιηθούν και φέτος, τα Σπαθάρεια τον Σεπτέμβριο και η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής,που θα ξεκινήσει μέσα στον Νοέμβριο και το φεστιβάλ για νέους ΑΡΤΕΜΕΙΣ».

Καταλήγοντας ο δήμαρχος Αμαρουσίου, αναφέρθηκε στη δέσμευσή για τη δημιουργία Δημοτικού Θεάτρου, δηλώνοντας:  «Κομβικής σημασίας στο πραγματικό και το συμβολικό επίπεδο για τη φυσιογνωμία της πόλης αποτελεί η δημιουργία Στέγης Δημοτικού Θεάτρου στο Μαρούσι, που αποτελεί διακαή πόθο και προσωπική μου δέσμευση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ προχώρησε στην παρουσίαση των καλλιτεχνών, των μουσικών και των θεατρικών σχημάτων που πλαισιώνουν το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου, τονίζοντας παράλληλα και την πιστή εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Για τις υπόλοιπες πολιτιστικές εκδηλώσεις, πέραν του Φεστιβάλ, μίλησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, τονίζοντας την ανάγκη παράλληλης ανάδειξης των πολιτιστικών χώρων του Δήμου, όπως τα μουσεία, τη βιβλιοθήκη και την πινακοθήκη, που αποτελούν τα ζωντανά κύτταρα παραγωγής τέχνης.

Η Γιώτα Νέγκα, μία από τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού, η οποία ανοίγει την αυλαία του Φεστιβάλ και παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, συνεχάρη τον δήμαρχο Αμαρουσίου που, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, στηρίζει όχι μόνο τους καλλιτέχνες σε μία δύσκολη περίοδο, αλλά και προσφέρει στους πολίτες ένα εξόχως ποιοτικό θέαμα.

Επίσης, μίλησε για την ψυχική προσέγγιση την οποία εξασφαλίζει ο πολιτισμός, ακόμη και σε πείσμα των όποιων ιών…

 

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς», Κωστής Σηφάκης, μίλησε για τη στήριξη που παρέχει ο κ. Θ. Αμπατζόγλου και ο Δήμος στους συλλόγους της πόλης, αναδεικνύοντας με την ευκαιρία του Φεστιβάλ την πολιτιστική τους κληρονομιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet