«Ωραίοι και νοικοκυραίοι»: θεατρική παράσταση από το θέατρο «Διθύραμβος» και τους «Ανοικτίρμονες»
Πολιτισμός

«Ωραίοι και νοικοκυραίοι»: θεατρική παράσταση από το θέατρο «Διθύραμβος» και τους «Ανοικτίρμονες»

Φέτος το θέατρο «Διθύραμβος», με τους «Ανοικτίρμονες» -τη θεατρική ομάδα που στελεχώνει το εργαστήρι του θεάτρου- θα παρουσιάσει, για τρία τριήμερα, τη νέα του θεατρική παράσταση με τον τίτλο: «Ωραίοι και νοικοκυραίοι».

Πρόκειται για μια σύνθεση από διάφορα ελληνικά κείμενα, θεατρικά και μη, όπου αφού τα «πειράξαμε» λίγο,  βάλαμε στο κέντρο πτυχές της ελληνικής οικογένειας, ώστε να  παρακολουθήσουμε  τη διαδρομή της μέσα στις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που βίωνε από τη δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα, σε μια προσπάθεια να δούμε αν πραγματικά «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν». αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του θεάτρου.

Ένα τραπέζι – σημείο αναφοράς της «greek family», όπου γύρω του διαδραματίζεται ένα ολόκληρο σύμπαν. Σχέσεις γονιών με τα παιδιά τους, σχέσεις ζευγαριών, διαφορετικές ταξικές συνειδήσεις, συγκρούσεις, εντάσεις, καυστικότητα, αλλά και σάτιρα και χιούμορ, είναι τα χαρακτηριστικά της καινούργιας παράστασης.

Μια παράσταση που αποτυπώνει τις κοινωνικές ασθένειες μιας άλλης εποχής, ασθένειες όμως που είναι τρομακτικά οικείες και σήμερα. Μια παράσταση που κάνει τους μεγαλύτερους να θυμούνται, αλλά και να βρίσκονται προ των ευθυνών τους και τους νεότερους να αντιλαμβάνονται ότι οι πραγματικές αλλαγές εξαρτώνται από τους ίδιους.

«Ωραίοι και νοικοκυραίοι»/αφίσα

Οι «Ανοικτίρμονες» είναι μια ομάδα ανθρώπων που μετρά ήδη έξι χρόνια λειτουργίας και δέκα θεατρικές παραγωγές. Δεν είναι κλειστή ομάδα, αντίθετα κάθε χρόνο εμπλουτίζεται από καινούργια μέλη κι αυτό που τους ενώνει είναι η κοινή αγάπη που έχουν για το θέατρο.

Διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες ενώνονται σε μια κοινή πορεία, για έναν κοινό στόχο.

Ένα κείμενο, μια θεατρική σκηνή και ένας συντονιστής, φτάνουν για να γίνουν μικρά θαύματα.

Για να στέκεται το «όλον» απέναντι στο «μέρος», το «μαζί» απέναντι στο «εγώ»

Πληροφορίες

Σκηνοθεσία: Έφη Νιχωρίτη

Σκηνικά – Κοστούμια: Ανοικτίρμονες

Μουσική επιμέλεια και φωτισμοί: Έφη Νιχωρίτη

Παίζουν αλφαβητικά: Βάλια Αμαργιανού, Όλγα Αράπογλου, Άκης Γαβριελάτος, Γιάννης Δρίτσουλας, Πάνος Μακρής, Κατερίνα Μπλέτσα, Οδυσσέας Παγουλάτος, Σάββας Πετρίδης, Γιώργος Σκιαδάς, Αγγελική Σκιαδοπούλου, Μίκα Φιλοπούλου.

Πότε: 25, 26, 27 Μαΐου και 1, 2, 3, 8, 9, 10 Ιουνίου 2018, στις 9.15 μ.μ.

Πού: Θέατρο Διθύραμβος (Λητούς 6 Μαρούσι, πλατεία Αγίας Λαύρας).

Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 6106897/κιν. 6977 357799

Προτεινόμενη τιμή ενίσχυσης 5 ευρώ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet